«Κερδοσκόπο της κατάρρευσης» αποκαλούν οι Γερμανοί τον Σαμαρά - iefimerida.gr

«Κερδοσκόπο της κατάρρευσης» αποκαλούν οι Γερμανοί τον Σαμαρά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά με οξύτατους χαρακτηρισμούς εξαπολύουν Γερμανικές εφημερίδες την ίδια ώρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχεται έντονη κριτική από τους ομοϊδεάτες του Γερμανούς Κεντροδεξιού πολιτικούς. Ο τίτλος της SüddeutscheZeitung είναι ενδεικτικός: «Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης. Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι « ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στην Γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται για τον Α.Σαμαρά:''Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ΄ όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα. Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές''.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου χαρακτηρίζοντας τον προσωπικό υβριστή του Αντώνη Σαμαρά: ''Υπάρχει εκστρατεία παραπληροφόρησης που ξεκινά από την Αθήνα'' επανέλαβε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος απάντησε :''Δεν μας αρέσει να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα, είτε αφορούν την ελληνική κυβέρνηση, είτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε όποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα''.

Ο κ. Μόσιαλος συνέστησε ψυχραιμία απ΄ όλους και να μην υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες στο εξωτερικό για συζητήσεις και επαφές με διεθνή ΜΜΕ: «Δεν επικροτούμε τέτοια δημοσιεύματα εναντίον Ελλήνων πολιτικών, όποιες κι αν είναι οι απόψεις τους'].

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ