Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης - iefimerida.gr

Την παραίτηση του διοικητή του ΟΑΕΔ ζήτησε ο Γιάννης Βρούτσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παραίτηση του Ηλία Κικίλια ζήτησε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ επιβεβαίωσε ότι του ζητήθηκε η παραίτησή του, αλλά πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει τους λόγους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας χωρίς να έχει συνεννοηθεί με το υπουργείο Εργασίας, ενώ δεν είχε ενημέρωση για τις κινήσεις του ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιπλέον, του χρεώνονται καθυστερήσεις σε σχέση με επένδυση της εταιρείας Nokia. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν το ζήτημα της απομάκρυνσής του από τη θέση που κατέχει από το Δεκέμβριο του 2009 να έχει τεθεί και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ενώ ο κ. Κικίλιας παραμένει στη θέση του μέχρι νεοτέρας. Υπέρ της παραμονής του τάσσονται ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και οι Έμποροι, ενώ ο ΣΕΒ αναφέρει πως τα κριτήρια για τον διοικητή του ΟΑΕΔ πρέπει να είναι εντελώς αξιοκρατικά και επισημαίνει ότι ο σημερινός διοικητής έχει αποδείξει την αξία του με πολυετή προσφορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ