H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το deal με BCP για Millennium - iefimerida.gr

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το deal με BCP για Millennium

H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το deal με BCP για Millennium
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεγράφη η οριστική συμφωνία εξαγοράς του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Millennium Bank Ελλάδος ("MBG") και τη συμμετοχή της BCP στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ειδικότερα, οριστικοποιήθηκε το deal απόκτησης της πορτογαλικής θυγατρικής στην Ελλάδα, η οποία είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, ενώ ταυτόχρονα η BCP δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή της στο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης του ελληνικού ομίλου με 400 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη συγκεντρώσει την ελάχιστη συμμετοχή του 10% στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, διασφαλίζοντας τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι η εξαγορά της MBG προσφέρει σημαντικές συνέργιες στο διευρυμένο Όμιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή του.

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, τόνισε σχετικά ότι «μετά τις εξαγορές της 'υγιούς' ATEbank και της Γενικής Τράπεζας πέρυσι, αλλά και την πρόσφατη εξαγορά των δανείων και καταθέσεων των ελληνικών δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξαγορά της MBG βελτιώνει περαιτέρω την κεφαλαιακή μας θέση και τη δυνατότητα δημιουργίας κερδών, ενώ η επένδυση της BCP στην Τράπεζα Πειραιώς οδηγεί στην υπερκάλυψη του 10% της επικείμενης ανακεφαλαιοποίησης που είναι και η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα για τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Τράπεζας.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κομβικής σημασίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς» κατέληξε ο πρόεδρος του ομίλου.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει ορισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της συναλλαγής έχουν εγκριθεί από το ΤΧΣ. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και υπόκειται στις τελικές απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ