«Έμαθα να τραγουδώ ξεχορταριάζοντας τις μπαμπακιές με συνοδεία τον ήχο της τσάπας», δηλώνει ο Πλούταρχος - iefimerida.gr

«Έμαθα να τραγουδώ ξεχορταριάζοντας τις μπαμπακιές με συνοδεία τον ήχο της τσάπας», δηλώνει ο Πλούταρχος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άκρως ποιητικός και αφοπλιστικά ειλικρινής υπήρξε ο Γιάννης Πλούταρχος που μίλησε σε εβδομαδιαία εφημερίδα για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

«Δεν ξέρω πώς το πήρα απόφαση. Κανείς δεν ξέρει. Εγώ έμαθα να τραγουδάω όταν δουλεύαμε στα χωράφια. Μπαίναμε μια δεκαριά άτομα στη σειρά, ο ένας δίπλα στον άλλον, και ο καθένας στην αράδα του, να ξεχορταριάσουμε από τα ζιζάνια τις μπαμπακιές, για να είναι καθαρό το φυτό και να μπορέσει να αναπτυχθεί, όπως έπρεπε. Υπηρέτησα τη γη κανονικά, δεν ήμουν απλά περαστικός. Ώρες, ημέρες, εβδομάδες ολόκληρες κρατούσε η διαδικασία, όλο το καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο, με τον κάμπο να βαράει 45 βαθμούς. Ξεκινούσαμε τη δουλειά στις 5 το πρωί, για να μη μας πιάσει αργά το μεσημέρι. Δουλεύαμε σκυμμένοι και σκαλίζαμε τα χώματα. Για να περάσει η ώρα και να ξεχάσουμε την κούραση και τον πόνο της μέσης, ένας, ένας έλεγε από ένα τραγούδι. Έτσι έμαθα να τραγουδάω. Με συνοδεία τα τζιτζίκια και τον ήχο που έκαναν οι τσάπες καθαρίζοντας το χώμα. Ένας, ένας σήκωνε φωνή κι έλεγε το δικό του τραγούδι».

Αυτό δήλωσε ο δημοφιλής τραγουδιστής στην Real News. Προσθέτοντας «Διδάχτηκα στο "talent show" του κάμπου. Προσπαθούσα να μιμηθώ τον Καζαντζίδη, το Διονυσίου, τον Πάριο ή τους δημοτικούς τραγουδιστές που ακούγαμε στα πανηγύρια. Είχα όμως να αντιμετωπίσω πολύ σκληρούς αντιπάλους- με πρώτους τους γονείς μου που είχαν υπέροχες φωνές, πολύ πιο καλοφτιαγμένες από τη δική μου, με δύσκολα γυρίσματα και έντονη εκφραστικότητα. Άκουγα τον πατέρα μου κι έλεγα: "Δεν θέλω να τραγουδήσω ξανά άλλη φορά". Και προσπαθούσα να τον αντιγράψω σε ό,τι έκανε με τη φωνή του στις σπάνιες φορές που τραγουδούσε, διότι ήταν άνθρωπος ντροπαλός. Όταν τραγουδούσε όμως η μάνα μου, όποιος την άκουγε, έβαζε τα κλάματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Real news τραγούδι Γιάννης Πλούταρχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ