Περιοδεία Τσίπρα στον Ευρωπαϊκό Νότο προς αναζήτηση συμμαχιών και ενιαίου μετώπου - iefimerida.gr

Περιοδεία Τσίπρα στον Ευρωπαϊκό Νότο προς αναζήτηση συμμαχιών και ενιαίου μετώπου

Περιοδεία Τσίπρα στον Ευρωπαϊκό Νότο προς αναζήτηση συμμαχιών και ενιαίου μετώπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός συνόρων αναμένεται να βρεθεί ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα, με πρώτο του σταθμό την Πορτογαλία την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στη Λισαβόνα, όπου με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων, θα συμμετάσχει στην πορεία και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε δημόσια εκδήλωση, ενώ θα κάνει επίσης μια σειρά συναντήσεων και επαφών με κόμματα και θεσμικούς φορείς της Πορτογαλίας, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Σοάρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ταξιδέψει στη γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία. Θα περιοδεύσει, με λίγα λόγια, σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που είτε είναι ενταγμένες και τυπικά σε Μνημόνια, όπως η Πορτογαλία, είτε εφαρμόζονται σ' αυτές πολιτικές σαν να... ήταν σε Μνημόνια (Ισπανία, Ιταλία).

Στόχος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να προβάλει την ανάγκη συγκρότησης ενός μετώπου των χωρών του Νότου, προκειμένου να αποκρουστεί το δόγμα της γερμανικής δημοσιονομικής ορθοδοξίας μέσω της λιτότητας, όπως κατά καιρούς άλλωστε τονίζει στις ομιλίες του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τέλος, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα διαμηνύουν χαμηλοφώνως πως «μέχρι στιγμής το ακριβές πρόγραμμα των συναντήσεων για τα ταξίδια σε Ισπανία και Ιταλία δεν έχει οριστικοποιηθεί», εξηγώντας πως πρέπει να «κλειστούν» συναντήσεις και με δυνάμεις που δεν σχετίζονται μόνο με την Ισπανική και Ιταλική Αριστερά, αλλά και με Σοσιαλδημοκράτες που σαφώς δεν θα είναι υπέρμαχοι του μνημονίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ