Στη Βουλή νομοσχέδιο - σκούπα για απολύσεις, χαράτσι και οφειλές - iefimerida.gr

Στη Βουλή νομοσχέδιο - σκούπα για απολύσεις, χαράτσι και οφειλές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία με την Τρόικα που περιλαμβάνει 18 «εντολές» έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο-σκούπα το οποίο θα έχει όλα τα προαπαιτούμενα που έχει υποχρέωση να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση έως τον Ιούνιο για την εκταμίευση των δύο επόμενων δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση αυτή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη αφού πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, αφού η Βουλή κλείνει μετά για το Πάσχα με κύριο στόχο να έχει γίνει νόμος του κράτους έως το Eurogroup στις 13 Μαΐου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» τονίζει ότι «ο μεγάλος στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα μείωσης του χρέους».

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο αλλά και τον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή για κάθε απόλυση επίορκου υπαλλήλου μία πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω του ΑΣΕΠ.

Επίσης θα περιλαμβάνεται το θέμα της συνέχισης της είσπραξης του λεγόμενου χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2013, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 15% και την υιοθέτηση του νέου φόρου ακινήτων από το 2014.

Επιπλέον, τις ρυθμίσεις των οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, με τη δυνατότητα να εξοφληθούν σε 48 δόσεις, αλλά και στο θέμα της επέκτασης των ελεύθερων επαγγελμάτων με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα υλοποιεί τη συμφωνία 18 σημείων με την Τρόικα θα εκταμιευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου η οποία έχει δύο προαπαιτούμενα, τη μείωση των τιμών των φαρμάκων και τη διοικητική μεταρρύθμιση αλλά και η επόμενη δόση των 6 δισ. ευρώ» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ