Μπαρόζο: «Οσο καθυστερείτε τις μεταρρυθμίσεις, χειροτερεύει η κατάσταση» - iefimerida.gr

Μπαρόζο: «Οσο καθυστερείτε τις μεταρρυθμίσεις, χειροτερεύει η κατάσταση»

Μπαρόζο: «Οσο καθυστερείτε τις μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική πολιτική ηγεσία, στο θέμα της υλοποίησης των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων, έδωσε ο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Μπαρόζο από τη μια, εξήρε την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας, από την άλλη, σημείωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει τις καλές επιδόσεις των τελευταίων μηνών στην εφαρμογή των συμφωνημένων.

«Η καθυστέρηση στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων επιδεινώνει την κατάσταση. Αυτό είναι το βασικό μάθημα από την εμπειρία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι μηχανισμοί στήριξης επιτρέπουν την πιο σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων μέσω των δανείων που δίνονται (τα οποία θα πρέπει να επιστραφούν).

Τέλος, ο κ. Μπαρόζο έκανε αναφορά στα Μνημόνια, τονίζοντας πως σκοπός τους είναι να βοηθηθούν τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, θέτοντας τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και για πιο εύκολη επάνοδο των κρατών στις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ