Οι αιματοβαμμένες φυτείες της Μανωλάδας και η επανάσταση του Django [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι αιματοβαμμένες φυτείες της Μανωλάδας και η επανάσταση του Django [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόσφατη αντιρατσιστική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Django, ήταν μάλλον προφητική για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στη χώρα μας, στις καλλιέργειες της Μανωλάδας και προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη.

Στην ταινία ο Τζέιμι Φοξ παίζει τον Django, έναν σκλάβο, τον οποίο παίρνει υπό την προστασία του ένας κυνηγός κεφαλών και τον κάνει έμπειρο πιστολέρο. Στη συνέχεια μαζί προσπαθούν να βρουν τη γυναίκα του Django και τα βήματά τους τους οδηγούν στην CandyLand, τη φυτεία με τα βαμβάκια του σκληρού Κάλβιν Κάντι (Λεονάρντο Ντι Κάπριο)

Ωστόσο, στη φυτεία, στην οποία δουλεύει και η αγαπημένη του Django, οι συνθήκες για τους εργαζόμενους κάθε άλλο παρά ιδανικές χαρακτηρίζονται, αφού ο ιδιοκτήτης τους αντιμετωπίζει ως «κτήμα» του, τους χτυπάει και τους κακομεταχειρίζεται.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι στη φυτεία κάνουν κουμάντο τρεις επιστάτες πιστολέρο, οι αδελφοί Μπριτλ, οι οποίοι χτυπούν και μαστιγώνουν ανηλεώς τους έγχρωμους εργαζόμενους.

Όταν όμως αυτό συμβαίνει μπροστά στον Django, εκείνος παίρνει το νόμο στα χέρια του (και το όπλο επίσης) και αποδίδει δικαιοσύνη, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε λοιπόν μία διαφορετική προσέγγιση μίας (όχι και τόσο φανταστικής) ιστορίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ