Tagesspiegel: Kλιμακώνεται ο ρατσισμός στην Ελλάδα -Σφαίρες αντί για μεροκάματο - iefimerida.gr

Tagesspiegel: Kλιμακώνεται ο ρατσισμός στην Ελλάδα -Σφαίρες αντί για μεροκάματο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές δημοσίευμα για την προχθεσινή επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα φιλοξενεί η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, κάνοντας λόγο για «κλιμάκωση του ρατσισμού στην Ελλάδα».

«200 ξένοι εργάτες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν ζητούν το μεροκάματό τους κι αντ' αυτού οι επιστάτες τους γαζώνουν με σφαίρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 από αυτούς. Κι αυτό μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση από το Συμβούλιο της Ευρώπης έκθεσης του επιτρόπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου επισημαίνεται η αύξηση της ξενοφοβίας και της βίας σε βάρος μεταναστών στην Ελλάδα (...)», αναφέρει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του άρθρου.

Όπως σημειώνει επίσης «τόνοι ολόκληροι φράουλας μαζεύονται κάθε μέρα», ενώ «οι Έλληνες, που στα σούπερ μάρκετ πληρώνουν ενάμισι ευρώ το καλαθάκι, αγνοούν κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται το μάζεμα».

«Οι αγρότες χρησιμοποιούν αποκλειστικά μετανάστες, οι περισσότεροι δεν έχουν χαρτιά, μένουν σε θερμοκήπια ή σε ετοιμόρροπα σπίτια. Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύονται ασύστολα τη δεινή θέση τους και τους δίνουν 5, το πολύ, 6 ευρώ μεροκάματο. Αλλά κι αυτά είναι χρωστούμενα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το άρθρο αναφέρεται ακόμη στην υπερπληθώρα λαθρομεταναστών που μπαίνουν κυρίως από τα σύνορα με την Τουρκία, την υπηρεσία FRONTEX που έχει στείλει κι άλλες δυνάμεις για τον έλεγχο στα θαλάσσια σύνορα, αλλά και την κατάσταση στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ