Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο Ομπάμα σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου - iefimerida.gr

Μήνυμα αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο Ομπάμα σε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλευρό της Ελλάδας και της ελληνικής κληρονομιάς τάχθηκε ο πρόεδρος Ομπάμα ενώπιον των 350 παρευρισκομένων στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί - ώρα Ελλάδος - προς τιμήν του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου και της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λευκό Οίκο, τονίζοντας την αλληλεγγύη των Η.Π.Α. για τη χώρα μας και την ανασυγκρότηση της οικονομίας της.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν σταθεί πάντα δίπλα-δίπλα» δηλώνει ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα στην εκδήλωση.

Ο πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», ενώ σημείωσε ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού».

«Οι λαοί μας [των ΗΠΑ και της Ελλάδας] έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό», συμπληρώνει με έμφαση ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο χαιρετισμό του, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως «η Ελλάδα και η ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες», ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή των ομογενών για τη σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τα επιτεύγματα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επεσήμανε από την πλευρά του ότι «είμαστε στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται για την ενίσχυση της ελευθερίας και προσευχόμαστε ότι μπορούμε όλοι να δούμε μια μέρα την επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δύναμης της αγάπης».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι ελληνικής καταγωγής, και πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χρίστος Παναγόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ