ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά για ΑΟΖ: Αυτά είναι σοβαρά θέματα -Οχι για να παίζεις στα συνέδρια - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά για ΑΟΖ: Αυτά είναι σοβαρά θέματα -Οχι για να παίζεις στα συνέδρια

ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά για ΑΟΖ: Αυτά είναι σοβαρά θέματα -Οχι για να παίζεις στα συνέδ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από του βήματος του 12ου συνεδρίου του Μηχανισμού Ευρωμεσογειακής Συνεργασίας και Επενδύσεων σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο της ένωσης των ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου και Μάλτας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Ρένα Δούρου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά ουσιαστικά τον κατηγορεί για δηλώσεις εντυπωσιασμού και εκθέσεις ιδεών και σημειώνει ότι «η ΑΟΖ είναι θέμα στρατηγικού συμφέροντος της χώρας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Oχι ως αντικείμενο δημόσιας εξαγγελίας από το βήμα ενός συνεδρίου».

Αναλυτικά, η δήλωση της Ρένας Δούρου έχει ως εξής:

«Το ζήτημα της εκμετάλλευσης και της ανακήρυξης της ΑΟΖ συνιστά μια πτυχή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας που απαιτεί προσεκτικούς κι ευαίσθητους χειρισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών. Οχι εντυπωσιασμούς, εξωραϊσμούς και εκθέσεις ιδεών περί του ρόλου της Μεσογείου και της διεθνούς ακτινοβολίας της ενωμένης Ευρώπης. Η ΑΟΖ είναι θέμα στρατηγικού συμφέροντος της χώρας και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οχι ως αντικείμενο δημόσιας εξαγγελίας από το βήμα ενός συνεδρίου.

Μοιάζει σαν ο κ. Σαμαράς να έχει αποφασίσει, μετά από το ενιαίο αμυντικό δόγμα, την ανακήρυξη του ενιαίου ενεργειακού δόγματος, με άγνωστες παραμέτρους και στοχεύσεις.

Αυτή η στάση, που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που την υιοθετεί ο κ. πρωθυπουργός, πέρα από αμιγώς βερμπαλιστική και άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, ενδέχεται μακροπρόθεσμα να αποδειχθεί βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας.

Οι υποσχεσιολογίες εσωτερικής κατανάλωσης υπονομεύουν τη σοβαρή άσκηση εξωτερικής πολιτικής και θέτουν εν αμφιβόλω ένα σοβαρό κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ