Βάιντμαν: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση - iefimerida.gr

Βάιντμαν: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίση

Βάιντμαν: Θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια για να ξεπεράσει η Ευρώπη την κρίσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, αναφορικά με τις προοπτικές της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση χρέους, δηλώνοντας ότι χρειάζονται τουλάχιστον δέκα χρόνια για να βγουν οι οικονομίες της ηπείρου από το αδιέξοδο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πρόεδρος της Bundesbank σημειώνει ότι «Θα χρειαστεί μία δεκαετία για να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους», ενώ επισήμανε ότι μια λύση θα μπορούσε να προκύψει μόνο όταν οι πολιτικοί σταματήσουν να βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και προωθήσουν μεγάλης κλίμακας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αφησε, ακόμη, να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να μειώσει περισσότερο τα επιτόκια επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι ακόμη και με αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά η οικονομική πορεία της Ευρωζώνης.

Εξήρε, ακόμη, τη συμφωνία για τη διάσωση της Κύπρο σημειώνοντας, πάντως, ότι δεν αποτελεί πρότυπο για μελλοντικές διασώσεις, αλλά και προσθέτοντας ότι «οι Κύπριοι καταθέτες είχαν λάβει πολύ υψηλότερα επιτόκια από τους Γερμανούς καταθέτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ