Mercedes GLA: Μικρό τζιπ με κινητήρα από 1.600 κυβικά - iefimerida.gr

Mercedes GLA: Μικρό τζιπ με κινητήρα από 1.600 κυβικά

Mercedes GLA: Μικρό τζιπ με κινητήρα από 1.600 κυβικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή είναι λοιπόν η πολυ-αναμενόμενη GLA, το μικρό SUV της Mercedes που θα παρουσιαστεί επίσημα ως πρωτότυπο στην Κίνα στην έκθεση της Σαγκάης, ενώ από ότι φαίνεται το μήκους 4,38 μέτρων concept μάλλον ελάχιστα θα διαφοροποιείται από το μοντέλο παραγωγής.

Το οποίο θα είναι το Σεπτέμβριο στη μεγάλη έκθεση της Φρανκφούρτης και οι πωλήσεις του θα αρχίσουν φυσικά αμέσως μετά. Ως άμεσοι αντίπαλοί του λογίζονται το Audi Q3, η BMW X1, το Range Rover Evoque, αλλά και τα Volvo V40 Cross Country και Μini Countryman.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της η GLA βασίζεται στο πλαίσιο των Α και Β-Class, αλλά η αισθητική της διαφοροποιείται τελείως. Λογικό μιας και εδώ πρόκειται για ένα SUV που πρέπει να δείχνει και ως τέτοιο και όχι για ένα συμβατικό επιβατικό. Από τις μικρές Mercedes προέρχονται και οι κινητήρες, με αυτούς της βενζίνης να ξεκινούν από τα 1.600 κυβικά και τους 122 και 156 ίππους, να συνεχίζουν στα 2.000 κ.εκ. -πάντα με turbo- και τους 211 ίππους και να καταλήγουν στην κορυφαία GLA 45 AMG. Η οποία θα διαφοροποιείται και οπτικά, ενώ ο δίλιτρος τετρακύλινδρος του εργοστασιακού βελτιωτή της μάρκας θα αποδίδει εδώ 330 ίππους.

Κινητήρες πετρελαίου υπάρχουν στα 1.800 κυβικά με 110 και 136 ίππους και στα 2.200 με 170, ενώ στάνταρ με τους περισσότερους κινητήρες θα είναι το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων και εξτρά το αυτόματο με το διπλό συμπλέκτη και τις 7 σχέσεις.

Όπως είπαμε οι πωλήσεις του νέου μικρού γερμανικού τζιπ θα αρχίσουν το φθινόπωρο, σε τιμές που πιθανότατα θα κυμαίνονται στα επίπεδα της CLA. Δηλαδή η βασική Mercedes GLA θα ξεκινά από τις 28.000 ευρώ με απόσυρση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ