O καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound μιλάει στο iefimerida - iefimerida.gr

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound μιλάει στο iefimerida

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άμπελ Σουάρεζ, καλλιτεχνικός διευθυντής του Primavera Sound, του -κατά γενική ομολογία- σημαντικότερου μουσικού φεστιβάλ της Ευρώπης, δίνει ψαγμένα tips για όσους ετοιμάζονται για ακόμα μια φορά να ταξιδέψουν στην Βαρκελώνη στα τέλη Μαΐου.

«Το Primavera ξεκίνησε το 2001 σαν ένα μικρό φεστιβάλ που διαρκούσε μόνο για μια ημέρα και δεν είχαμε από την αρχή την επιδίωξη να μεγαλώσει τόσο πολύ. Την επόμενη χρονιά προσθέσαμε μια ακόμα ημέρα και προσπαθήσαμε να κλείσουμε πιο γνωστές μπάντες, πάντα ακολουθώντας το αισθητικό και μουσικό μας κριτήριο. Τώρα μετά από 12 χρόνια προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στις μπάντες που είναι νέες και ελπιδοφόρες, σε αυτές που έχουν πίσω τους μεγάλη καριέρα και έχουν επηρεάσει τις καινούριες, ενώ καλύπτουμε και μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών που μας αρέσουν. Πιστεύω ότι οι επισκέπτες του φεστιβάλ επιλέγουν το Primavera γιατί ακριβώς τους αρέσει αυτή η επιλογή που κάνουμε και είμαστε πολύ τυχεροί που όλο αυτό γίνεται στη Βαρκελώνη, μια πόλη που λατρεύουν οι πάντες».

Αυτό δηλώνει ο Άμπελ Σουάρεζ στον Φώτη Βαλλάτο.Ενώ στην συνέχεια φροντίζει να δώσει μια σειρά tips για τους εκατοντάδες Έλληνες που παραδοσιακά θα δηλώσουν το παρών

«Το πιο γοητευτικό πράγμα στη Βαρκελώνη εκτός από τη θάλασσα είναι ο καιρός της. Έχει ζέστη τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Από τις γειτονιές της πόλης μου αρέσει ιδιαίτερα είναι η Barceloneta. Είναι τέλεια για να κάνεις βόλτες τα μεσημέρια της Κυριακής και να τρως tapas στα μπαρ που υπάρχουν εκεί γύρω. Επίσης μου αρέσει να ανεβαίνω πάνω στο λόφο του Montjuic και να χαζεύω την απίστευτη θέα πίνοντας τον καφέ μου στο ΜNAC, την Εθνική Πινακοθήκη της Καταλονίας»

«Επειδή λατρεύω το γιαπωνέζικο φαγητό μερικά από τα αγαπημένο μου εστιατόρια είναι τα Shunka, Yamadori και La Cuina Del Uribou (ένα καταπληκτικό εστιατόριο μεσογειακής και γιαπωνέζικης κουζίνας). Για κλασική καταλανική κουζίνα επιλέγω το Fonda Gaig και το Petit Comite, ενώ για ψάρι το Els Pescadors στο Poble Nou. Τα μπαρ μέσα στην κεντρική αγορά, την Boqueria, επίσης έχουν πολύ καλά tapas και θαλασσινά. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το καλύτερο ιταλικό στην πόλη πηγαίνετε το Xemei, ένα μικρό σισιλιάνικο εστιατόριο στο Poble Sec»

«Για δίσκους πάντα ψάχνω τα ράφια του Luchador, αλλά και του Mutt που είναι ένα κράμα βιβλιοπωλείου και γκαλερί και πάντα βρίσκεις κάτι αναπάντεχα ωραίο. Σε λίγο καιρό θα ανοίξουμε και ένα δικό μας κατάστημα στο El Born που θα λέγεται La Botiga del Primavera Sound όπου θα πουλάμε δίσκους, βιβλία, πόστερ και διάφορα gadget. Τώρα όσον αφορά την τέχνη και τα μουσεία της πόλης, οι προφανείς επιλογές είναι φυσικά το μουσείο του Πικάσο και το μουσείο του Μιρό, αλλά μπορείτε να βρείτε καλά πράγματα και στο Palau De La Virreina και στο Macba. Επίσης καλό είναι πάντα να τσεκάρετε τι έκθεση «τρέχει» στο CaixaForum»

«Τώρα το βράδυ, αν θέλετε να ακούσετε καλό rock'n'roll μη χάσετε το Psycho Bar, ενώ αν ψάχνετε καλά κοκτέιλ πηγαίνετε στο Negroni που έχει πολύ καλό σέρβις και ποτά – ενώ οι ίδιοι ιδιοκτήτες έχουν ένα ακόμα πολύ καλό μπαρ απέναντι που λέγεται Tahiti. Επίσης εμείς ως φεστιβάλ διοργανώνομε μια εβδομαδιαία βραδιά με indie και ηλεκτρονική μουσική στο club Nitsa του Apolo, όπου παίζω και εγώ μουσική»

Το φετινό Primavera Sound θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 26 Μαΐου στη Βαρκελώνη στο Parc del Fòrum.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ