Το προφίλ του τρομοκράτη που αιματοκύλησε τη Βοστώνη - Ποιος είναι ο «Μοναχικός Λύκος» - iefimerida.gr

Το προφίλ του τρομοκράτη που αιματοκύλησε τη Βοστώνη - Ποιος είναι ο «Μοναχικός Λύκος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασαφές παραμένει το τοπίο γύρω από το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι ειδικοί, το μόνο που μπορούν να συμπεράνουν είναι ότι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φέρουν τη σφραγίδα του «Μοναχικού Λύκου».

Οπως αναφέρει το CNN ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί είναι δημιούργημα του «Μοναχικού Λύκου», δηλαδή ενός και μοναδικού τρομοκράτη ο οποίος για να τους φτιάξει χρησιμοποίησε μία απλή συνταγή, διαθέσιμη στο εμπόριο.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο τρόπος συναρμολόγησης των βομβών δείχνει Αλ Κάιντα αλλά και ακροδεξιά στοιχεία. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι το τοπίο παραμένει ασαφές.

«Η Αλ Κάιντα το 2010 συμβούλευε τους υποστηρικτές της πως μπορούν να φτιάξουν μέσα σε χύτρες ταχύτητας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα αποτελεσματικούς αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμους από τς αρχές. Η συνταγή των εκρηκτικών μηχανισμών παραπέμπει επίσης και σε ακροδεξιά στοιχεία των ΗΠΑ. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για έναν και μοναδικό τρομοκράτη», αναφέρει η ίδια πηγή.

Αλλο ένα στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους όσοι υποστηρίζουν ότι πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη βρίσκεται η Αλ Κάιντα είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε εκδώσει πριν από τρία χρόνια ένα περιοδικό με τίτλο «Πώς να φτιάξεις μία βόμβα στην κουζίνα της μαμάς», ενώ είχε κάνει και σύνθημά της το μότο «κάνε μόνος σου τον τρομοκράτη» δίνοντας οδηγίες μέσω του διαδικτύου για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με απλά υλικά καλώντας τους μουσουλμάνους απ' όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δηλώνει στο CNN ότι οι χύτρες ταχύτητας φέρουν την υπογραφή ακροδεξιού Αμερικανού που έχει την ...τάση να ανατινάζει κτίρια με αυτοσχέδιες βόμβες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ