Το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα –Τι νομιμοποιείται και τι κατεδαφίζεται - iefimerida.gr

Το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα –Τι νομιμοποιείται και τι κατεδαφίζεται

Το τελικό σχέδιο για τα αυθαίρετα –Τι νομιμοποιείται και τι κατεδαφίζεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπή στον τομέα των ακινήτων φέρνει η πρόβλεψη του νέου νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρο Καλαφάτη.

Σύμφωνα με το real το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης και περιβαλλοντικό ισοζύγιο» θα περιλαμβάνει δύο νέες αλλαγές στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων και ουσιαστικά θα πρόκειται για κατηγοριοποίηση αυθαιρέτων και δυνατότητα νομιμοποίησης τους.

Οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και παραβάσεις θα χωριστούν σε τρεις υποκατηγορίες:

  • Ένταξη κτισμάτων με μικροαυθαιρεσίες τα οποία θα μπορούν να μονιμοποιηθούν με ένα μικρό παράβολο, όπως και τα αυθαίρετα προ του 1975.
  • Aφορά τα μεσαίου μεγέθους αυθαίρετα, δηλαδή έως το 40% του υφιστάμενου κτίσματος και τα οποία θα τακτοποιούνται μόνιμα με την επιβολή προστίμου, το οποίο θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της παρανομίας.
  • Εντάσσονται οι μεγάλες αυθαιρεσίες οι οποίες θα τακτοποιούνται για 30 χρόνια.

Σημειώνεται, πως δεν θα πρέπει να αναμένεται μείωση των προστίμων και των παραβόλων «τακτοποίησης» στο νέο πλαίσιο. Το υπουργείο προσανατολίζεται στην παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων. Επίσης όπως προβλέπει και ο νόμος 4014/11, δεν θα δίνεται δυνατότητα «τακτοποίησης» ή νομιμοποίησης αυθαιρεσιών σε κτίρια των οποίων ο φέρων οργανισμός ολοκληρώθηκε μετά τις 28.7.11. Ή σε κτίρια που βρίσκονται σε δάση, αιγιαλό, αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία και θα κατεδαφιστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ