Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους - iefimerida.gr

Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ωραία πλάνα που είχαμε δει πριν από λίγο καιρό από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία προέρχονταν όλα από κάμερες που οι Ρώσοι τοποθετούν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους με βεντούζες. Ακριβώς δηλαδή όπως εμείς τοποθετούμε τα συστήματα πλοήγησης, ενώ πολλές από αυτές τις κάμερες (στα αγγλικά λέγονται dash cams) διαθέτουν και ενσωματωμένο GPS προκειμένου να καταγράφουν τόσο τον τόπο όσο και το χρόνο.

Το γιατί οι dash cams βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ρώσικο αυτοκίνητο έχει άμεση σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της χώρας, η οποία πολύ απλά μπορεί να περιγραφεί με μια και μόνο λέξη: χάος. Χάος γιατί ο καθένας κάνει ότι θέλει και όπως θέλει, οι διαπληκτισμοί, για να το θέσουμε κομψά, είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου δεν έχει καμία μα καμία αστυνόμευση.

Έτσι από τη στιγμή που τα ρωσικά δικαστήρια δέχονται τα βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο ο καθένας τοποθετεί μια κάμερα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Θεωρητικά πάντα....

Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους | iefimerida.gr 0
Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους | iefimerida.gr 1
Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους | iefimerida.gr 2
Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους | iefimerida.gr 3
Κάμερες αυτοκινήτων στη Ρωσία: Μάρτυρες του χάους στους ρώσικους δρόμους | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ