Μια... μπανάνα και ένας αστακός καταζητούνται για κλοπή ιστορικού γλυπτού [βίντεο] - iefimerida.gr

Μια... μπανάνα και ένας αστακός καταζητούνται για κλοπή ιστορικού γλυπτού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πανεπιστήμιο του Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες απασχολούνται με μία ιδιαίτερη ληστεία, καθώς ένα από τα διάσημα γλυπτά που φιλοξενούνται σε αίθουσα του συλλόγου φοιτητών έκανε φτερά και, όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, δράστες είναι ένα αστακός και μια μπανάνα.

Αυτά ήταν τα ακραία κοστούμια που επέλεξαν οι διαρρήκτες να χρησιμοποιήσουν ως καμουφλάζ για να εισβάλουν στο κτίριο και να κλέψουν το γλυπτό που κοστολογείται μεν στα 1.000 δολάρια, αλλά, όπως λένε από το πανεπιστήμιο έχει ιστορική αξία.

Μάλιστα από τη διοίκηση του ιδρύματος αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να κινήσουν διαδικασίες ποινικών διώξεων στους ληστές εφόσον επιστρέψουν το γλυπτό.

Από την άλλη πλευρά ο υπεύθυνος ασφαλείας του Πανεπιστημίου διαφωνεί και σημειώνει ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως ένα κοινό έγκλημα και δεν αποκλείει την απαγγελία κατηγοριών στους δράστες.

Από μόνη της πάντως η υπόθεση έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ