Ανγκελα Μέρκελ: Η καλή νοικοκυρά που φυτεύει πατάτες και φωνάζει «σκ@@ά» όταν εκνευρίζεται - iefimerida.gr

Ανγκελα Μέρκελ: Η καλή νοικοκυρά που φυτεύει πατάτες και φωνάζει «σκ@@ά» όταν εκνευρίζεται

Ανγκελα Μέρκελ: Η καλή νοικοκυρά που φυτεύει πατάτες και φωνάζει «σκ@@α» όταν εκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγνωστες πτυχές της καθημερινότητας της Ανγκελα Μέρκελ αποκαλύπτει ένα νέο βιογραφικό βιβλίο σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα προφίλ της Γερμανίδας καγκελαρίου μακριά από τη σκληρή εικόνα στην οποία την έχουμε συνηθίσει.

Προεκλογική περίοδος γαρ στη Γερμανία και, όπως είναι αναμενόμενο, οι βασικοί υποψήφιοι κάνουν όλες εκείνες τις «απαραίτητες» ενέργειες για να πλασάρουν ένα προφίλ διαφορετικό και πιο οικείο προς τους ψηφοφόρους.

Το βιβλίο έχει συγγράψει ο αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης της Bild, Νικολάους Μπλόμε, και τιτλοφορείται «Ανγκελα Μέρκελ: Η καλλιτέχνις της αναποφασιστικότητας», ενώ η καγκελάριος παρουσιάζεται ως λάτρης των λουλουδιών, του λευκού κρασιού και της μαγειρικής, ενώ φοβάται τις καταιγίδες και τα σκυλιά.

«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι μια σχεδόν φυσιολογική γυναίκα» γράφει ο Νικολάους Μπλόμε, ενώ προσθέτει ότι της αρέσει το ποδόσφαιρο, καλλιεργεί πατάτες στον κήπο της, προτιμάει τα φρούτα και τα τυριά από το επιδόρπιο, αλλά είναι και... καλή σύζυγος καθώς σερβίρει η ίδια τον καφέ του άνδρα της.

Παραμένει, βέβαια, μια ευέξαπτη γυναίκα η οποία κάθε φορά που εκνευρίζεται αναφωνεί, όπως οι περισσότεροι Γερμανοί, τη λέξη «σκ@@ά»

Σύμφωνα με εκτεταμένα αποσπάσματα που δημοσιεύονται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Focus, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν είναι, όπως πολλοί πιστεύουν, μια «πεινασμένη για εξουσία οπορτουνίστρια», αλλά οι επιλογές της χαρακτηρίζονται συνήθως από δισταγμό. «Βήμα-βήμα», είναι η πρακτική της, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας.

«Αυτή η Καγκελάριος μπορεί να διαχειριστεί την κρίση», τονίζει ο συγγραφέας, την επικρίνει ωστόσο για έλλειψη δημιουργικότητας και επειδή, όπως λέει, από την αρχή της κρίσης παρουσίαζε διαρκώς την πολιτική της ως «μοναδική επιλογή, χωρίς εναλλακτική». Παρόλα αυτά ο Μπλόμε θεωρεί ότι «το μεγάλο μάντρα» της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν και παραμένει «η διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης» και σημειώνει ότι η ίδια «κατόρθωσε να καθοδηγήσει την χώρα της στην σοβαρότερη κρίση της».

Ο συγγραφέας προσθέτει ότι η κα Μέρκελ κοιμάται τέσσερις με πέντε ώρες την ημέρα, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα φροντίζει να αναπληρώνει τις χαμένες ώρες και μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και δέκα ώρες συνεχόμενα,

Παρά την αυστηρή εικόνα της, μιμείται συχνά συνεργάτες και ξένους πολιτικούς, όπως τη φωνή του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ή το τραύλισμα του πρώην Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Έντμουντ Στόιμπερ, ακόμη και την «γλοιώδη γοητεία του ηλικιωμένου άνδρα», Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ως πιστή στις φιλίες αλλά και στις αντιπάθειές της, περιγράφει το βιβλίο την κα Μέρκελ, η οποία φέρεται να αντιπαθεί τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο των Γερμανικών Ταχυδρομείων Κλάους Τσουμβίνκελ, όπως και τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου (Ifo), Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Ο συγγραφέας καταλήγει πάντως υποστηρίζοντας ότι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που έχουν γνωρίσει την Καγκελάριο κατά την διάρκεια των οκτώ ετών της στην εξουσία, «δεν έχουν αρνητική άποψη» για αυτήν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ