Η ιστορία της τσάντας - Από τις αναγεννησιακές μέχρι την «Kelly bag» του Hermès [εικόνες] - iefimerida.gr

Η ιστορία της τσάντας - Από τις αναγεννησιακές μέχρι την «Kelly bag» του Hermès [εικόνες]

Τσάντες έργα τέχνης: Μία διαφορετική έκθεση στο μουσείο του Μονάχου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ιστορία της Τέχνης μέσα από μία διαφορετική οπτική παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Εθνικό Βαυαρικό Μουσείο του Μονάχου. Το πέρασμα των αιώνων και οι αλλαγές της μόδας, γίνονται αισθητές μέσα από το πιο διαχρονικό και δημοφιλές γυναικείο αξεσουάρ: Tην τσάντα.

Θέμα της έκθεσης είναι η ευρωπαϊκή ιστορία της τσάντας από τον 16ο μέχρι τον 21ο αιώνα. Ξεκινώντας από το στυλ της αναγέννησης και φτάνοντας μέχρι τη διάσημη «Kelly bag» του οίκου Hermès, επιχειρείται μια αναδρομή στην ευρωπϊκή ιστορία της τσάντας.

Ενα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν είναι και η ποικιλία των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένες αφού σε αυτά συγκαταλέγονται ακόμη και το ξύλο ή τα σιδερένια καρφιά.

Εκτός από τις γυναικείες τσάντες όμως, η έκθεση περιλαμβάνει και αρκετές ανδρικές, οι οποίες πριν μερικούς αιώνες αποτελούσαν απαραίτητο κομμάτι της ανδρικής εμφάνισης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο βασιλιάς Μαξιμιλιανός Α' της Βαυαρίας είχε ολόκληρη συλλογή με περίτεχνες τσάντες.

Οπως εξηγεί ο επιμελητής Γιοχάνες Πιτς, στόχος της έκθεσης, είναι μια διαφορετική αναδρομή στην ευρωπαϊκή τέχνη, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, μέσα από την ιστορία της τσάντας, που αποτελεί ένα μικρό έργο τέχνης που εξελίσσεται παράλληλα με την τέχνη της εποχής.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν μερικά από τα εντυπωσιακά εκθέματα της πρωτότυπης έκθεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ