Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών - iefimerida.gr

Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών

Ford 1.5i: Ecoboost Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η επόμενη γενιά του Ford Mondeo παρουσιαστεί επίσημα και στην Ευρώπη -προηγούνται η Κίνα και οι ΗΠΑ- τα σημαντικά νέα θα είναι δύο: το καινούργιο μεσαίο Ford με την εμφάνιση αλά Aston Martin μπροστά και ο ολοκαίνουργιος κινητήρας του.

Πρόκειται για τον Ford 1.5i EcoBoost, που είναι τετρακύλινδρος, συμπληρώνει την υπάρχουσα γενιά των ΕcoBoost και βέβαια διαθέτει όλα τα ιδιαίτερα και εξελιγμένα χαρακτηριστικά τους, όπως το turbo, τον άμεσο ψεκασμό και το μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων. Παράλληλα δανείζεται τεχνολογικές λύσεις και εξελίξεις από το τελευταίο μέλος της σειράς, τον πολυβραβευμένο τρικύλινδρο των 1.000 κυβικών, που επίσης θα είναι διαθέσιμος στο νέο Mondeo.

Η Ford μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμα τα ακριβή στοιχεία και δεδομένα για τον καινούργιο της κινητήρα -τα 1.500 κυβικά πάντως επιστρέφουν μετά από πολλά χρόνια δυναμικά στο προσκήνιο- όμως οι μηχανικοί αποκαλύπτουν ότι η απόδοσή του θα είναι ανάλογη με αυτήν του υπάρχοντος 1.600 EcoBoost. Δηλαδή 150 ίπποι, ενώ το σημαντικό -και αυτό που δικαιολογεί την όλη εξέλιξη και την παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου συνόλου- είναι η μειωμένη κατανάλωσή του κατά 20%. Ανάλογη βέβαια θα είναι και η μείωση των εκπομπών CO2, γεγονός που θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και λειτουργικές επιβαρύνσεις όπως τα τέλη κυκλοφορίας.

Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών | iefimerida.gr 0
Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών | iefimerida.gr 1
Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών | iefimerida.gr 2
Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών | iefimerida.gr 3
Ford 1.5i Ecoboost: Νέο Ford Mondeo με ολοκαίνουργιο κινητήρα 1.500 κυβικών | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ