Συμφωνία με την Τρόικα σε τεχνικό επίπεδο - iefimerida.gr

Συμφωνία με την Τρόικα σε τεχνικό επίπεδο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση της Ελλάδας από το κλιμάκιο της Τρόικας και οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά ήρθε σε συμφωνία με την Τρόικα, σε τεχνικό επίπεδο. Ηδη, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ, αναχώρησε από την Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ματίας Μορς. Ο Πολ Τόμσεν θα έχει μια ακόμα συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα τη Δευτέρα, η οποία έχει τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Οπως σημείωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, ο EFSF είναι έτοιμος να εκταμιεύσει 10 δισ. ευρώ αμέσως μόλις ικανοποιηθούν οι όροι.

«Η Ελλάδα θα λάβει 2,8 δισ. ευρώ μόλις επιτευχθούν οι στόχοι. Επιπρόσθετα, 7,2 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα σε ομόλογα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό βασίζεται σε όσα συμφωνήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε στους δημοσιογράφους.

Επικυρώνουν τη συμφωνία

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στη συνάντηση που έχει ξεκινήσει από τη 1.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και ουσιαστικά θα επικυρωθεί και η συμφωνία με την Τρόικα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο θέμα της απομάκρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Μέγαρο Μαξίμου εκλήθη – και μετέβη – ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Στην περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει την Κυριακή, επίσημη ανακοίνωση της Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ