Φοβάται την οικουμενική ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Φοβάται την οικουμενική ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nα αποφύγει πάση θυσία το πικρό ποτήρι της συμμετοχής σε μία οικουμενική κυβέρνηση επιδιώκει ο Αντώνης Σαμαράς, γι αυτό και αποφεύγει, προσώρας, να πατήσει τέρμα τα γκάζια της αντιπολιτευτικής δράσης του κόμματος. Αυτό βέβαια δεν αρέσει στην ομάδα των σκληρών που τον περιστοιχίζουν, οι οποίοι δυσφορούν κάθε φορά που ένα κεντρικό στέλεχος, όπως ο Ανδρέας Λυκουρέντζος προχθές, τάσσεται κατά της πρόωρης διεξαγωγής των εκλογών. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει όμως απόλυτη επίγνωση του προβλήματος που έχει με τον χρόνο καθώς μόλις τώρα άρχισαν να υποχωρούν κάπως οι μνήμες του εκλογικού σώματος από την διακυβέρνηση Καραμανλή και να παίρνουν την θέση τους οι διαμαρτυρίες για την διακυβέρνηση Παπανδρέου. Πέραν αυτών γνωρίζει ότι ακόμη και αν συνέβαινε το... απρόοπτο, μία πιθανή άνοδος της ΝΔ στην εξουσία τώρα, αυτή θα ήταν βραχύβια και εξ αρχής υπονομευμένη λόγω των επιλογών που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Δεν είναι δε διόλου τυχαίο ότι στον κύκλο των συνομιλητών του πρωθυπουργού-δειλά είναι η αλήθεια– άρχισε να ακούγεται σιγά-σιγά η θεωρία της γαλάζιας παρένθεσης. Των εκλογών δηλαδή, που αν δεν κερδίσει ο Παπανδρέου θα φέρουν την κεντροδεξιά σε στρατηγικά δύσκολη θέση. Διότι θα πρέπει να εφαρμόσει, χωρίς πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης, το μνημόνιο που έχει καταγγείλει.

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε εκλογές, όταν ακόμη είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις», λένε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους νουνεχείς συνεργάτες του Σαμαρά, ενώ και ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ ξέρει ότι πρέπει να παίξει το παιχνίδι της υπομονής. Οι συνεργάτες του γνωρίζουν άλλωστε ότι ένα τμήμα της διαπλοκής επιδιώκει την ακυβερνησία με την αποσταθεροποίηση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας για να καθυστερήσει δυσάρεστες αποφάσεις γι’ αυτό. Στη Συγγρού ξέρουν όμως ότι η συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού συνιστά πολιτική αυτοκτονία και θυμίζουν τι έπαθαν οι σοσιαλδημοκράτες στην Γερμανία που μετείχαν σε οικουμενική, μαζί με την Μέρκελ. Ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν, καθώς οι πράσινοι κοντεύουν να τους εκτοπίσουν.

Κρίσιμος μήνας για τη ΝΔ θα είναι ο Σεπτέμβριος. Τότε υπολογίζουν στην κεντροδεξιά ότι ο Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές. Και για τότε ετοιμάζονται. Οι τόνοι από εδώ και πέρα θα ανεβαίνουν σταδιακά και μια γεύση έδωσε ο ίδιος ο Σαμαράς στην πρόσφατη κοινοβουλευτική κόντρα του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ