Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα έχει υποστεί ζημιές - iefimerida.gr

Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα έχει υποστεί ζημιές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κέλυφος του αντιδραστήρα 3 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που περιέχει ράβδους πυρηνικού καυσίμου έχει υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρία Tepco.
Οι ιαπωνικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι τρεις εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου που υπέστησαν εγκαύματα κατά τις προσπάθειές τους να ψυχθεί ο αντιδραστήρας, εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας 10.000 φορές υψηλότερα από το αναμενόμενο, στοιχείο που δείχνει ότι το κέλυφος έχει υποστεί ζημιές. Τα εγκαύματα προκλήθηκαν όταν νερό του αντιδραστήρα διαπέρασε τη στολή τους.


Η Ιαπωνία δεν έχει ανακοινώσει άλλα κρούσματα ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη ραδιενέργεια.
Τουλάχιστον 700 μηχανικοί, "οι αφανείς ήρωες της Φουκουσίμα" όπως τους αποκαλούν εργάζονται σε βάρδιες για να σταθεροποιήσουν τη θερμοκρασία στους έξι αντιδραστήρες των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Φουκουσίμα.

Παράλληλα στο Τόκιο οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στα λαχανικά. Η Υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να πιστοποιούν μια ρωγμή στον αντιδραστήρα 3. Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα και η Κίνα ανακοίνωσαν ότι απαγόρευσαν τις εισαγωγές λαχανικών, φρούτων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας από αρκετές περιοχές που βρίσκονται κοντά στη Φουκουσίμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ