Ο θεατρικός Σπύρος Βασιλείου - iefimerida.gr

Ο θεατρικός Σπύρος Βασιλείου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απόψε στο Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζεται η έκθεση «Ο Σπύρος Βασιλείου και το θέατρο». Η έκθεση για τον μεγάλο ζωγράφο, σκηνογράφο και ενδυματολόγο θα περιλαμβάνει μακέτες, φωτογραφίες και κοστούμια από τις 127 θεατρικές παραγωγές και στις 6 ταινίες για τις οποίες εργάστηκε.

Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβορριάς, παρουσιάζοντας την έκθεση, είπε για τον Σπύρο Βασιλείου ότι αποτελεί έναν γερό συνδετικό κρίκο στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Η έκθεση καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο του μουσείου και χωρίζεται σε επτά ενότητες: μεσοπόλεμος, δεκαετία του ΄40, πρώτη και δεύτερη μεταπολεμική περίοδος, παραστάσεις στις κρατικές σκηνές, παραγωγές του αρχαίου δράματος και Ελληνικό Χορόδραμα. Επιμελήτρια είναι η Ίλια Λακίδου, και συντονίστρια η Μαρία Σαρρή.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως 15 Μαΐου. Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή-Σάββατο 10.00-22.00. Δευτέρα και Τρίτη, κλειστά. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπύρος Βασιλείου Μουσείο Μπενάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ