EURO 2016: Γερμανία-Ιταλία, 22:00 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

EURO 2016: Γερμανία-Ιταλία, 22:00

Το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών ανάμεσα στην Γερμανία και την Ιταλία (22:00, ΕΡΤ1) διεξάγεται απόψε στο Μπορντό.

Γερμανία και Ιταλία συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είναι οι δύο ομάδες, των οποίων οι μάχες έχουν μείνει στην ιστορία. Για μια ακόμη φορά, αυτή τη φορά σε επίπεδο προημιτελικών, θα τεθούν αντιμέτωπες με στόχο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του EURO 2016.

Η Γερμανία έχει φτάσει ως εδώ δίχως να δεχθεί καν γκολ. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο έχοντας μόνο μια ισοπαλία. Αυτή με την Πολωνία. Στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι της δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Σλοβακίας με σκορ 3-0. Βγάζει σιγουριά στην άμυνα ενώ η είσοδος του Γκόμεζ στο αρχικό σχήμα, έδωσε στην επίθεση αυτό ακριβώς που έλειπε από τα πρώτα δύο παιχνίδια.

Η Ιταλία από την πλευρά της είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του τουρνουά αφού κανείς δεν περίμενε να παρουσιάσει τόσο καλό πρόσωπο. Βγήκε άνετα πρώτη στον όμιλο και στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι εξαφάνισε την Ισπανία από τον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας την πρόκριση με σκορ 2-0.

Ωστόσο τα πράγματα για το παιχνίδι με τους Γερμανούς είναι δύσκολα. Ο Αντόνιο Κόντε δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντε Ρόσι και του Μότα, κάτι που σημαίνει πως έχει μείνει χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του στη θέση των αμυντικών μέσων. Ο Καντρέβα παραμένει τραυματίας και ο Κόντε οφείλει να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τη μεσαία γραμμή του.

Σε επίπεδο προϊστορίας, η Ιταλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε επίσημο παιχνίδι από τη Γερμανία, σε οκτώ αναμετρήσεις. Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, ήταν για τα ημιτελικά του EURO 2012 όταν τα γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι χάρισαν την πρόκριση στην «Σκουάντρα Ατζούρα».

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ούγγρος Βίκτορ Κασάι.

Πιθανές Συνθέσεις
Γερμανία:Νόιερ - Εκτορ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Κίμιχ - Κεντρία, Κροος - Ντράξλερ, Εζίλ, Μίλερ - Γκόμεζ
Ιταλία:Μπουφόν - Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι - Φλορέντσι, Τζιακερίνι, Παρόλο, Στουράρο, Ντε Σίλιο - Εντερ, Πελέ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ