EURO 2016: Πολωνία-Πορτογαλία, 22:00 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

EURO 2016: Πολωνία-Πορτογαλία, 22:00

Η ώρα για τη φάση των «8» έφτασε. Στη Μασσαλία, η Πολωνία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (22:00, ΕΡΤ1), στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πήραν την πρόκριση από τον όμιλο με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Η Πολωνία εξασφαλισμένη, πάλεψε την πρωτιά μέχρι την τελευταία αγωνιστική ενώ η Πορτογαλία καρδιοχτύπησε για να πάρει τελικά το εισιτήριο με ισοπαλία 3-3 κόντρα στην Ουγγαρία. Στο πρώτο νοκ-άουτ ματς, οι Πολωνοί χρειάστηκαν τα πέναλτι απέναντι στην Ελβετία ενώ η Πορτογαλία βρήκε το πολυπόθητο γκολ λίγο πριν το φινάλε της παράτασης.

Για την Πολωνία, το EURO μπορεί να κριθεί επιτυχημένο πριν καν διεξαχθεί το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα που δεν είχε πετύχει νίκη στις διοργανώσεις, επικράτησε δύο φορές στον όμιλο ενώ πέρασε και από το πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι. Ωστόσο οι παίκτες του Ανταμ Ναβάλκα, θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως βρέθηκαν στο καλό «ταμπλό» εξαντλώντας τις ελπίδες για πρόκριση ακόμη και στον τελικό.

Η Πολωνία δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού και μοναδικό ερωτηματικό για τον Ναβάλκα αποτελεί η θέση ενός χαφ. Ο Καπούτσκα, ο οποίος ήταν μια από τις αποκαλύψεις του τουρνουά, εξέτισε την τιμωρία του και διεκδικεί θέση βασικού από τον Γκροσίτσκι, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε απέναντι στην Ελβετία.

Από την πλευρά της η Πορτογαλία μετά τη συμμετοχή στα ημιτελικά του EURO 2012 αλλά και την αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, θέλει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το πνεύμα του πρωταθλητή, δήλωσε ξεκάθαρα πως στόχος δεν είναι μόνο η παρουσία στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά αλλά η κατάκτηση του τροπαίου.

Για την ώρα πάντως, ο Φερνάντο Σάντος εστιάζει την προσοχή του στον προημιτελικό. Αναμένεται να αφήσει πάλι στον πάγκο τον Κουαρέσμα και να τον χρησιμοποιήσει ανάλογα με την έκβαση της αναμέτρησης προκειμένου να αλλάξει το ρυθμό της ενώ δεν αποκλείεται να δώσει θέση βασικού στον πιτσιρικά Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος προσφέρει δύναμη στη μεσαία γραμμή.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

Πιθανές Συνθέσεις
Πολωνία:Φαμπιάνσκι - Πίστσεκ, Γκλικ, Γεντρζέιστσικ, Πάζνταν, Μπλαστσικόφσκι, Κριχόβιακ, Μασζίνσκι, Καπούτσκα - Μίλικ, Λεβαντόφσκι
Πορτογαλία:Ρουί Πατρίτσιο - Σοάρες, Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο - Ζοάο Μάριο, Σίλβα, Καρβάλιο, Ρενάτο Σάντσες - Νάνι, Ρονάλντο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ