EURO 2016: Ιταλία-Ισπανία, 19:00 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

EURO 2016: Ιταλία-Ισπανία, 19:00

Το μεγάλο παιχνίδι της φάσης των «16» διεξάγεται σήμερα με την Ιταλία να αντιμετωπίζει την Ισπανία (19:00, ΕΡΤ1), στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού.

Για μια ακόμη φορά αντιμέτωπες. Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα αναμετρηθούν στο Παρίσι αναζητώντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Οι δύο ομάδες που μονομάχησαν στον τελικό της Ουκρανίας το 2012, μπαίνουν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του «Σταντ ντε Φρανς» αναζητώντας την πρόκριση για τους «8». Η Ιταλία, η οποία από το 1920 δεν είχε γνωρίσει ήττα από τους Ισπανούς, δεν μπορεί τα τελευταία χρόνια να ρίξει στο καναβάτσο τους «Φούριας Ρόχας». Αποκλεισμός το 2008, ισοπαλία στους ομίλους του 2012 και ήττα στον τελικό λίγες ημέρες μετά.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έγινε η πρώτη στο φετινό τουρνουά που εξασφάλισε πρόκριση και ταυτόχρονα πρώτη θέση στον όμιλο. Οι δύο νίκες απέναντι σε Βέλγιο και Σουηδία, της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκουράσει παίκτες απέναντι στην Ιρλανδία την τελευταία αγωνιστική όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0.

Ο Ιταλός τεχνικός θα επαναφέρει φυσικά όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές ενώ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Καντρέβα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις του.

Από την άλλη πλευρά η Ισπανία έκανε τα εύκολα δύσκολα. Η ήττα από την Κροατία την τελευταία αγωνιστική των ομίλων την έστειλε στο δύσκολο «ταμπλό» όμως ο αποκλεισμός τελικά της Κροατίας στο πρώτο νοκ-άουτ ματς δείχνει πως κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο.

Η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιταλίας και να περάσει στους «8» εκεί όπου θα την περιμένει η Γερμανία. Οι «Φούριας Ρόχας» θα έχουν όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους με τον Ισπανό τεχνικό να ξεκινά λογικά με την ίδια 11άδα που χρησιμοποίησε την 1η και τη 2η αγωνιστική των ομίλων.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Πιθανές Συνθέσεις
Ιταλία:Μπουφόν - Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι - Φλορέντσι, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι - Ντάρμιαν - Εντερ, Πελέ
Ισπανία:Ντε Χέα - Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα - Φάμπρεγας, Μπουσκέτς, Ινιέστα - Σίλβα, Μοράτα, Νολίτο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ