Στις 13:00 η κηδεία του Νταβίντ Σασόλι -Παρούσα και η Σακελλαροπούλου - iefimerida.gr

Στις 13:00 η κηδεία του Νταβίντ Σασόλι -Παρούσα και η Σακελλαροπούλου

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Νταβίντ Σασόλι
Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του Νταβίντ Σασόλι/ Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα στις 13:00 ( ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , Νταβίντ Σασόλι, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Σασόλι άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Ιανουαρίου, βυθίζοντας στη θλίψη την Ευρώπη. Χθες, Πέμπτη, η σωρός του Νταβίντ Σασόλι τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στην χριστιανική βασιλική Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζελι, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στη Ρώμη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μεταβαίνει στη Ρώμη προκειμένου να παραστεί στην κηδεία. Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, και ανώτεροι αξιωματούχοι από τα ιταλικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα εκπροσωπηθούν από την ασκούσα χρέη Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και ανώτερα στελέχη του.

Η τελετή θα μεταδίδεται ζωντανά εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ