Συνταγή για λαχταριστά παϊδάκια στο σπίτι -Στο τηγάνι και τον φούρνο, σαν ψητά στα κάρβουνα - iefimerida.gr

Συνταγή για λαχταριστά παϊδάκια στο σπίτι -Στο τηγάνι και τον φούρνο, σαν ψητά στα κάρβουνα

Πιάτο με αρνίσια παϊδάκια ψητά
Πιάτο με αρνίσια παϊδάκια ψητά / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και προετοιμαζόμαστε για ένα γεύμα με βασικό πρωταγωνιστή το κρέας. Αυτή η συνταγή για παϊδάκια απευθύνεται σε όσους δεν θα έχουν τη δυνατότητα φέτος να ανάψουν φωτιά.

Με τα μέτρα για το lockdown δεν επιτρέπουν μετακινήσεις και εξορμήσεις στην εξοχή την Τσικνοπέμπτη. Αυτό δεν σημαίνει πως θα γυρίσετε την πλάτη και στο κρέας. Η μέρα θέλει παϊδάκια και με αυτή τη συνταγή θα τα ψήσετε στο φούρνο, χωρίς να μπορεί κανείς να καταλάβει πως δεν τα ψήσατε στα κάρβουνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Καθώς δεν θα ψήσετε τα παϊδάκια στα κάρβουνα, οι τεχνικές που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να προσφέρουν τραγανή κρούστα, αλλά και να διατηρήσουν το κρέας ζουμερό. Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να περάσετε τα παϊδάκια στο τηγάνι, θωρακίζοντας τα υγρά του κρέατος και καραμελώνοντας την επιφάνειά τους και να τελειώσετε το πιάτο στο φούρνο.

Παράλληλα, είτε ψήνετε στα κάρβουνα, είτε όχι, μια μαρινάδα πάντα προσφέρει αρώματα και πιο τρυφερό κρέας, κάτι που θα απογειώσει το αποτέλεσμα της συνταγής. Συνήθως στο εξωτερικό, τα παϊδάκια μαρινάρονται με δενδρολίβανο, σκόρδο και ελαιόλαδο, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε θυμάρι ή ένα μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη).

Καλό είναι να επιλέξετε πιο «ψωμομένα» παϊδάκια γιατί δεν θέλετε να στεγνώσουν κατά το ψήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, αν διαθέτετε θερμόμετρο εξωτερικής θεμομέτρησης κρατήστε κατά νου πως θα είναι έτοιμα, όταν φτάσουν θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο με δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε μπολ και ανακατεύουμε. Περνάμε τα παϊδάκια από το μείγμα να καλυφθεί η επιφάνειά τους, κάνοντας «μασάζ» με τα χέρια μας στην επιφάνεια του κρέατος.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα παϊδάκια να μαριναριστούν για μισή ώρα με τρία τέταρτα. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα παϊδάκια από βραδύς και να τα βάλετε στο ψυγείο να μαριναριστούν.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο με δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, σοτάρουμε τα παϊδάκια να πάρουν χρώμα για 2 με 3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά
  • Βάζουμε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 5’ λεπτά ακόμη τσεκάροντας αν τα παϊδάκια είναι έτοιμα. Αφήνουμε τα παϊδάκια σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να «ξεκουραστούν» πριν τα σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ