Συνταγή για συγκλονιστικές κροκέτες μπακαλιάρου -Μια διαφορετική πρόταση για την 25η Μαρτίου - iefimerida.gr

Συνταγή για συγκλονιστικές κροκέτες μπακαλιάρου -Μια διαφορετική πρόταση για την 25η Μαρτίου

Κροκέτες μπακαλιάρου
Κροκέτες μπακαλιάρου / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχει η κλασική συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά, υπάρχουν και οι ψαροκροκέτες που θα κάνουν το πιάτο της 25ης Μαρτίου λίγο διαφορετικό.

Η παράδοση θέλει μπακαλιάρο σκορδαλιά και αυτό είναι γεγονός. Από εκεί και έπειτα η επιλογή για σκορδαλιά με πατάτα ή ψωμί επαφίεται στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Κι αν αντί για φιλέτο ψαριού ετοιμάζατε κροκέτες;

Η συνταγή που θα δείτε παρακάτω διαφέρει πολύ από ό, τι έχετε δοκιμάσει ως σήμερα, αλλά το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δκαιώσει.

Υλικά

  • 450γρ μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 150 ml γάλα
  • 350 γρ πατάτες
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σχοινόπρασο
  • 1 αυγό
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
  • 85 γρ (2 φέτες περίπου) μπαγιάτικο ψωμί
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε τον μπακαλιάρο μαζί με τα φύλλα δάφνης σε αντικολλητικό σκεύος και περιχύνουμε με το γάλα και 150 ml ακόμη νερό
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ψάρι για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη με το καπάκι κλειστό
  • Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια όμοιου μεγέθους, βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει και βράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται
  • Αφαιρούμε το ψάρι από το σκεύος σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει. Πετάμε το γάλα. Σουρώνουμε και τις πατάτες από το νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες στο ζεστό τηγάνι και αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά, πριν τις λιώσουμε με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε
  • Στραγγίζουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και προσθέτουμε σε κομμάτια στο τηγάνι με τις λιωμένες πατάτες. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια, προσπαθώντας να μην λιώσουμε τελείως τα κομμάτια του ψαριού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει
  • Χτυπάμε το αυγό και αλευρώνουμε ελαφρά μια ξύλινη επιφάνεια. Μοιράζουμε το τριμμένο ψωμί σε ρηχά πιάτα.
  • Πλάθουμε τις κροκέτες με αλευρωμένα χέρια σε μέγεθος περίπου 2,5 εκατοστών, αλείφουμε με το αυγό και πανάρουμε στο τριμμένο ψωμί να καλυφθεί καλά. Μεταφέρουμε τις κροκέτες σκεπασμένες στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να σταθούν
  • Βάζουμε 3-4 κουταλιές ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά την κάθε κροκέτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ