Συνταγή για αλμυρά κρουασανάκια με γεύση τσιζμπέργκερ - iefimerida.gr

Συνταγή για αλμυρά κρουασανάκια με γεύση τσιζμπέργκερ

Συνταγή για αλμυρά κρουσανάκια με κιμά και τυρί / Φωτογραφία: Cookle
Συνταγή για αλμυρά κρουσανάκια με κιμά και τυρί / Φωτογραφία: Cookle
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συνταγή για τα πιο λαχταριστά αλμυρά κρουασανάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ανοίγουμε φύλλο με μια πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη ζύμη και φτιάχνουμε έναν γρήγορο κιμά, που κλείνουμε σε κρουασάν με μπόλικο τριμμένο τσένταρ. Το καλύτερο ορεκτικό, καναπέ για συνάντηση με φίλους και καλό κρασί.

Υλικά

  • 1/2 κιλά κιμά χοιρινό σπάλα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι μουστάρδα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. τυρί τσένταρ
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη ζύμη: 250 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το μπέικον σε τηγάνι που καίει να φρυγανιστεί. Αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσει.
  • Προσθέτουμε και τον κιμά και τσιγαρίζουμε για αρκετή ώρα να σπάσει σε μικρούς σβόλους με ξύλινη κουτάλα
  • Σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη ρίγανη και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας τη γέμιση να πάει παντού. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη και πλάθουμε με τα χέρια σου ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Τυλίγουμε τη μπάλα σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′ λεπτά περίπου
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα μπαλάκια και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό περίπου 20 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρουμε 6 τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα.
  • Βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου (στο πλατύ μέρος), προσθέτουμε και λίγο από το τριμμένο τσένταρ και τυλίγουμε τη ζύμη προς το λεπτό μέρος (τη μύτη), φροντίζοντας παράλληλα να κλείνουμε τα άκρα μέσα για να ασφαλίσουμε τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζουμε τα πιτάκια σε αυτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ