Σαλάτα με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και dressing λεμόνι -Χορταστική συνταγή, και για μεσημεριανό και για βραδινό - iefimerida.gr

Σαλάτα με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και dressing λεμόνι -Χορταστική συνταγή, και για μεσημεριανό και για βραδινό

ψητό ροδάκινο και χαλούμι
Ψητό ροδάκινο και χαλούμι/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πρόβλημα» με τη σαλάτα είναι πως σχεδόν αμέσως αφού φάμε, πεινάμε! Αλλά με αυτή τη χορταστική συνταγή, αυτό δεν θα συμβεί.

Η σαλάτα με ψητό ροδάκινο, χαλούμι και dressing λεμόνι είναι ιδιαίτερα χορταστική και θρεπτική, ενώ ενδείκνυται και για μεσημεριανό και για βραδινό.

Η συνταγή είναι για τέσσερις μερίδες.

Υλικά

  • 6 κομμάτια χαλούμι
  • 3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα
  • 1,5 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τον βασιλικό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το ξύδι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. (Tip: Η ποσότητα του πιπεριού είναι ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε να είναι γευστικά).

Προθερμαίνουμε ένα γκριλ ή τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά.

Αλείφουμε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα ροδάκινα και το χαλούμι, ψήνοντάς τα περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.

Βάζουμε τα ανάμεικτα χόρτα σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα ροδάκινα και το χαλούμι.

Τέλος, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ