Παναρισμένα πιτάκια ψωμιού με γέμιση πατάτας - iefimerida.gr

Παναρισμένα πιτάκια ψωμιού με γέμιση πατάτας

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η απίθανη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για πιτάκια ψωμιού με γέμιση πατάτας θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Λόγω της παναρισμένης κρούστας τους, τα νόστιμα αυτά πιτάκια έχουν ουσιαστικά της γεύση και την υφή μιας λαχταριστής κροκέτας.

Και όπως όλοι ξέρουν οι κροκέτες είναι ένα από τα ορεκτικά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Αποτελούν το ιδανικό αλμυρό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας, αλλά σίγουρα τους αρμόζει και μία θέση στο τραπέζι καθώς είναι ένα τσιμπολόγημα που όλοι αγαπούν να απολαμβάνουν.

Τα συγκεκριμένα πιτάκια γίνονται πανεύκολα και γρήγορα και είναι αφράτα, μαλακά και λαχταριστά, με τραγανή υφή και βελούδινη γέμιση πατάτας που λιώνει στο στόμα. Μπουκιά και συγχώριο!

Υλικά

  • 8 μεγάλες φέτες του τοστ χωρίς κόρα
  • 180 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 80 γρ. τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Για το πανάρισμα:

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 medium αυγά
  • 200 γρ. πάνκο

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και με το πιρούνι τις πατάμε καλά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε 1 φέτα του τοστ και με τον πλάστη, την ανοίγουμε ελαφρώς. Βάζουμε στο κέντρο λίγο πατάτα, έπειτα λίγο τυρί και την κλείνουμε διαγώνια, πατώντας καλά τις άκρες με τα χέρια μας. Με ένα πιρούνι κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
  • Παίρνουμε σε 3 πιάτα, αδειάζουμε στο πρώτο το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά τα οποία τα χτυπάμε ελαφρώς και στο τρίτο το πάνκο. Τα πανάρουμε περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά το αυγό και τέλος το πάνκο και έπειτα τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ.

tip: Δεν πειράζει αν δεν κλείσουν καλά οι άκρες γιατί όταν τις πανάρουμε, θα μαλακώσουν και μπορούμε να τις κλείσουμε καλύτερα σε αυτό το στάδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ψωμί συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ