Αυτή τη μακαρονάδα φτιάχνουν οι Ιταλοί μετά από μια κουραστική ημέρα (ή νύχτα) -Πανεύκολη - iefimerida.gr

Αυτή τη μακαρονάδα φτιάχνουν οι Ιταλοί μετά από μια κουραστική ημέρα (ή νύχτα) -Πανεύκολη

Σπαγγέτι alio olio
Σπαγγέτι alio olio/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστρέφοντας από τη δουλειά, όλοι αποζητούν ένα εύκολο πιάτο φαγητού και ένας Ιταλός σεφ παρουσιάζει το απόλυτο comfort food που λατρεύουν οι συμπατριώτες του.

Η συνταγή του Μαξ Μαριόλα για σπαγγέτι aglio olio peperocino είναι το «τέλειο» πιάτο για να κλείσει μια κουραστική μέρα και γίνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Ιταλός σεφ Μαξ Μαριόλα με το απόλυτο comfort food
Ο Ιταλός σεφ Μαξ Μαριόλα με το απόλυτο comfort food

Η απλή συνταγή απαιτεί επίσης πολύ λίγα υλικά: μαϊντανό, σκόρδο, πικάντικες πιπεριές και ελαιόλαδο – και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να γίνει.

«Αυτό είναι που χρειάζονται οι Ιταλοί μετά από μια κουραστική μέρα» λέει ο σεφ για το πιάτο ζυμαρικών του που «αλλάζει τα δεδομένα».

Πώς θα φτιάξετε τo απόλυτο comfort food των Ιταλών

Σε ένα βίντεο που έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Instagram, όπου παρουσιάζει αγαπημένες ιταλικές συνταγές, ο Μαξ Μαριόλα, εξηγεί αναλυτικά όλη τη διαδικασία παρασκευής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σεφ ξεκινά ψιλοκόβοντας πρώτα το μαϊντανό και το σκόρδο, ενώ ταυτόχρονα ζεσταίνει το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Στη συνέχεια, τοποθετεί τα κοτσάνια του μαϊντανού και το σκόρδο μέσα στο ελαιόλαδο και τα αφήνει να ροδίσουν πριν τα βγάλει. Προειδοποιεί, ωστόσο, τους θεατές, να μην αφήσουν το σκόρδο να καεί πολύ. Ακολούθως το τοποθετεί τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα αφήνει να βράσουν.

Για το επόμενο βήμα, ο Μαριόλα τρίβει σκόρδο και το ρίχνει στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτει τις κομμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές. Βάζει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράζει τα μακαρόνια και προσθέτει στο τέλος τα σπαγγέτι al dente.

«Αφήστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλη τη γεύση» συμβουλεύει ο σεφ. Στη συνέχεια, προσθέτει περισσότερο αλάτι και νερό από τα ζυμαρικά και τέλος ολοκληρώνει το πιάτο με τυρί peperoncino.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρελάθηκαν όλοι με τη συνταγή

Πολλοί ήταν οι ακόλουθοί του που έσπευσαν να δοκιμάσουν τη συνταγή του Ιταλού σεφ και να επαινέσουν το νόστιμο πιάτο του. «Θεέ μου, ο μπαμπάς μου συνήθιζε να μου το φτιάχνει αυτό όταν ήμουν λυπημένη» έγραψε μια γυναίκα.

«Δείχνει υπέροχο, πρέπει να το δοκιμάσω απόψε κιόλας» πρόσθεσε ένας άλλος, με έναν ακόμη να σχολιάζει: «Εάν λατρεύεις τα ζυμαρικά, αυτή η συνταγή δίνει μια άλλη διάσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακαρονάδα Ιταλία σπαγγέτι σεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ