Taste Atlas: Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα: Λάδι Καλαμάτας, φιστίκια Αιγίνης, ντάκο και σαγανάκι λατρεύουν οι ξένοι - iefimerida.gr

Taste Atlas: Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα: Λάδι Καλαμάτας, φιστίκια Αιγίνης, ντάκο και σαγανάκι λατρεύουν οι ξένοι

Ντάκος
Ντάκος/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική κουζίνα φαίνεται πως έχει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και κατετάγη δεύτερη στην ετήσια λίστα του Taste Atlas,

Πρώτη αναδείχθηκε για άλλη μία φορά η ιταλική κουζίνα, σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα TasteAtlas, μια ψηφιακή γαστρονομική εγκυκλοπαίδεια που καταγράφει παραδοσιακά πιάτα, τοπικά προϊόντα διατροφής και κρασιού αλλά και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον μέσο όρο των ψήφων που έδωσαν οι χρήστες που δοκίμασαν τα πιάτα και τα καταστήματα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα, το TasteAtlas κατάφερε να προσδιορίσει τις πιο δημοφιλείς κουζίνες παγκοσμίως για το 2022. Και ανάμεσα σε 95 έθνη, η ελληνική κουζίνα κατέλαβε την δεύτερη θέση. Ακολουθούν η ισπανική, η γιαπωνέζικη και η ινδική.

Τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας: Λάδι Καλαμάτας, φιστίκια Αιγίνης, ροδάκινα νάουσας, σαγανάκι και ντάκος

Ποια όμως είναι οι ελληνικές συνταγές και τα προϊόντα που εκτιμήθηκαν περισσότερο στο εξωτερικό; Ας δούμε αναλυτικά:

Πρώτο και καλύτερο, συγκεντρώνοντας 4,9 (με άριστα το 5) έρχεται το λάδι Καλαμάτας. Αυτό το ελαιόλαδο, σύμφωνα με το Taste Atlas είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας, όπου παράγεται. Το τελικό προϊόν έχει έντονο πράσινο έως κιτρινοπράσινο χρώμα και ευχάριστη γεύση. Είναι ελαφρώς πικρό και έχει νότες πράσινων φρούτων και ήπια πικάντικη γεύση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαγανάκι
Σαγανάκι

Ακολουθούν τα φιστίκια Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος.

Φυσικά, η ιστοσελίδα επισήμανε και τα καλύτερα εστιατόρια στα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε την ελληνική κουζίνα: Στο «Αντικριστό» στα Χανιά για το πιο καλύτερο αντικριστό (ξακουστό επίσης και για το απάκι και τα χόρτα), το «Πεσκέσι» στο Ηράκλειο (για χοχλιούς μπουρμπουριστούς, παντζαροσαλάτα και ντάκο), τους «Λουκουμάδες Κτιστάκη» στην Αθήνα, (φυσικά, για λουκουμάδες), το «Πιτόγυρος» στην Οία (για τον γύρο του), το «Αραλίκι» στην Καβάλα (για το σουβλάκι), αλλά και το «Μπουγατσατζίδικο Μπαντής» στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ