Πράσινο φως από την ΕΕ στην κατανάλωση εντόμων -Ακρίδες, γρύλοι και σκαθάρια στο μενού! - iefimerida.gr

Πράσινο φως από την ΕΕ στην κατανάλωση εντόμων -Ακρίδες, γρύλοι και σκαθάρια στο μενού!

Ακρίδα
Ακρίδα, φωτογραφία apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κίτρινο σκαθάρι αλεύρων, μικρό σκαθάρι αλεύρων, ο γνωστός μας γρύλλος και η μεταναστευτική ακρίδα είναι οι λιχουδιές του μέλλοντος. Πλούσια σε πρωτεΐνες, κι έτοιμα να δώσουν λύση στην επισιτιστική κρίση τα έντομα.

Και με τη βούλα οι Βρυξέλλες άναψαν το «πράσινο φως» για την κατανάλωση βρώσιμων εντόμων. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε πως η γεύση τους είναι υπόγλυκη, ενώ ενίοτε παραπέμπει και σε ελαιούχο ξηρό καρπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συναντά κανείς μέσα σε μπάρες δημητριακών, σε μπισκότα ή ακόμα και σε γλειφιτζούρια, ενώ ευρεία είναι η χρήση τους σε ζωοτροφές. Τα εκτρεφόμενα έντομα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή και των Ευρωπαίων πολιτών, με τη σφραγίδα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ειδικοί μιλούν για μία πολύ καλή προσθήκη στη διατροφή, ωστόσο, μεγάλο μέρος της παρασκευής τους προορίζεται για την κτηνοτροφία, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ήδη σε πειραματικό επίπεδο έχει χρησιμοποιηθεί εντομοάλευρο για εκτροφή κοτόπουλων, χοίρων και ψαριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ