EBEA -«The Future of Food»: Τα τρόφιμα του μέλλοντος και οι παράγοντες που θα καθορίσουν τη βιομηχανία - iefimerida.gr

EBEA -«The Future of Food»: Τα τρόφιμα του μέλλοντος και οι παράγοντες που θα καθορίσουν τη βιομηχανία

Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η Dr. Morgaine Gaye
Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η Dr. Morgaine Gaye
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημασία της τροφής σε κοινωνικό, πολιτισμικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Σε όλα αυτά και με γνώμονα τις γενικότερες τάσεις και branding, αναφέρθηκε η Food Futurologist και δημιουργός του Food Trends, Dr. Morgaine Gaye, σε μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα «The Future of Food» που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, επεσήμανε ότι: «Ως ΕΒΕΑ παρακολουθούμε τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς προκειμένου να δώσουμε στις επιχειρήσεις τα εργαλεία για να σχεδιάσουν το μέλλον και να προετοιμαστούν. Στόχος μας είναι η ανάλυση των τάσεων σε τομείς της οικονομίας που αναπόφευκτα στο μέλλον θα επηρεάσουν την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης».

Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
Η κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Η Dr. Morgaine Gaye, η κορυφαία Food Futurologist στον κόσμο, η οποία συνεργάζεται με τις ισχυρότερες πολυεθνικές στον χώρο τω τροφίμων μοιράστηκε με το κοινό νέες και συναρπαστικές εικόνες από τον κόσμο των μελλοντικών τάσεων στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και των συναφών κλάδων. H γεύση, σύμφωνα με την Dr. Gaye γίνεται συχνά αντιληπτή ως βιολογική εμπειρία, μπορεί, επίσης, να είναι ένα κοινωνικό ή πολιτισμικό φαινόμενο. Επιπροσθέτως, έκανε λόγο για διατροφικά προϊόντα «με σκοπό» και πιο «οικολογική» διατροφή, με σταδιακή κατάργηση των συσκευασιών των τροφίμων: «Για τους καταναλωτές τροφής θα είναι πιο σημαντικό στο άμεσο μέλλον, το τι γίνεται με τις συσκευασίες αλλά και με το φαγητό που πετιέται. Στο μέλλον θα υπάρξει τεράστια συζήτηση γι’ αυτό. Τα τρόφιμα θα είναι πιο συχνά «τεχνολογικά» προϊόντα, αλλά από την άλλη, οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στα εποχικά, τοπικά προϊόντα και θα έχει σημασία για αυτούς η συμπεριφορά των εταιρειών παραγωγής τροφίμων. Το μέρος της συσκευασίας ενός φρούτου θα μπορεί για παράδειγμα να είναι μια φυσική μεμβράνη διαλυτή στο νερό και να έχει όλη τη μυρωδιά του φρούτου το οποίο θα καταναλώνεται με τη συσκευασία του. Τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο από τα υπολείμματα των τροφών, καθώς θα μπορούν να γίνουν διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα μέχρι και έπιπλα ή ρούχα: Έτσι, μπορεί να υπάρξει ύφασμα από ληγμένο γάλα ή τυρί, υλικά και προϊόντα που όπως είπε η Dr. Gaye υπάρχουν σε αφθονία στην Ελλάδα. Παράλληλα, η τάση για χρήση φυσικών υλικών θα επεκταθεί και σε τομείς όπως η διακόσμηση και θα έχουμε φωτιστικά από μανιτάρια», ανέφερε προσθέτοντας ότι σύντομα οι τροφές θα φτάνουν σ’ εμάς με drones. Η Dr. Gaye αναφέρθηκε, επίσης, σε ορισμένες από τις σημαντικότερες τάσεις του μέλλοντος, όπως η ανάγκη, επανασύνδεσης με τη φύση, κάτι που θα επηρεάσει τα τρόφιμα που θα γίνουν είτε πιο χρωματιστά και θα ακολουθούν φλοράλ μοτίβα είτε πιο «γήινα» και θα θυμίζουν χώμα. Ενώ, στο σύντομο μέλλον μία μεγάλη τάση θα είναι το μπλε φαγητό, που μας συνδέει με τον αέρα και τη θάλασσα, αλλά και τα μαύρα και σκουρόχρωμα τρόφιμα που θυμίζουν την «κοσμική» πραγματικότητα του σύμπαντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Dr. Morgaine Gaye
Η Dr. Morgaine Gaye

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, σημείωσε: «Φυσικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε όλες τις εξελίξεις που θα γίνουν στο μέλλον. Όμως, όπως είδατε και σήμερα, είναι μία πρωτοβουλία που έδωσε τροφή για ιδέες, για σχεδιασμό στο μέλλον. Έxοντας δει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει πλέον η τεχνολογία στη ζωή μας, πόσο γρήγορα έγινε η ψηφιοποίηση τώρα με τον κορονοϊό, εκτιμώ πως σίγουρα η καινοτομία είναι το άλφα και το ωμέγα και είναι αυτό που θα κάνει τις εταιρείες ανταγωνιστικές. Ξεκινήσαμε με τον κλάδο των τροφίμων και θα συνεχίσουμε με τομείς όπως η ενέργεια, η τεχνολογία φυσικά, η κυκλική οικονομία, smart cities και άλλα, ώστε να καλύψουμε τους περισσότερους τομείς της οικονομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ