«Σόου» 3.000 κεραυνών έστησε η κακοκαιρία -Αστατος παραμένει ο καιρός [χάρτες] - iefimerida.gr

«Σόου» 3.000 κεραυνών έστησε η κακοκαιρία -Αστατος παραμένει ο καιρός [χάρτες]

Κεραυνοί φωτίζουν το νυχτερινό ουρανό της Κιμώλου, κατά τη διάρκεια παλαιότερης καταιγίδας
Στιγμιότυπο από παλαιότερη ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα στην Κίμωλο / Φωτογραφία: InTimeNews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πραγματικό «σόου», κυρίως στο νοτιανατολικό Αιγαίο, έστησε η κακοκαιρία το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τα συστήματα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφουν 3.000 κεραυνούς!

Σύμφωνα με το meteo.gr, κατά τη διάρκεια του ψυχρού μετώπου, που σάρωσε τη χώρα τη Δευτέρα, βροχοπτώσεις κατέγραψαν 320 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Και την ίδια ώρα χιλιάδες κεραυνούς!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεραυνοί στις θάλασσες

Τα πιο έντονα φαινόμενα, ωστόσο, -που στην Κρήτη προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα- φαίνεται πως εκδηλώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές, καθώς και στη ζώνη που εκτείνεται από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο. Και εκεί σημειώθηκαν και οι περισσότεροι κεραυνοί.

Το σύστημα ZEUS, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «φωτογράφισε» 3.000 κεραυνούς μέχρι τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι κεραυνοί εμφανίζονται με κουκίδες στον χάρτη.

Χάρτης στον οποίο απεικονίζονται με κόκκινες κουκίδες όλοι οι κεραυνοί που έπεσαν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των σφοδρών βροχοπτώσεων της Δευτέρας, 8ης Απριλίου.
Ο χάρτης των κεραυνών, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο του meteo.gr σε όλη την Ελλάδα / Πηγή: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βροχερός και άστατος ο καιρός και τις προσεχείς μέρες

Σύμφωνα με το meteo.gr, η κακοκαιρία -σε ορισμένες περιοχές- θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται η πρόγνωση βροχοπτώσεως μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 10 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ