130.000 γυάλινα πλακίδια σε μία πισίνα, μοιάζουν με υποβρύχιο ουράνιο τόξο [εικόνες] - iefimerida.gr

130.000 γυάλινα πλακίδια σε μία πισίνα, μοιάζουν με υποβρύχιο ουράνιο τόξο [εικόνες]

Πισίνα με εφέ ουράνιο τόξο
Πισίνα με εφέ ουράνιο τόξο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αργεντινο-ισπανός καλλιτέχνης Felipe Pantone ακολουθεί έναν αισθητικό κανόνα με πίξελ σε πισίνες, όπως έχει φανεί από την ερμηνεία του της πολυθρόνας Archibald της επιπλοποιίας Poltrona Frau και από τη σανίδα σκέιτμπορντ της Miller Division.

130.000 γυάλινα πλακίδια σε μία πισίνα

Αυτή τη φορά πήγε σε παραθαλάσσια κατοικία στη Jávea της Ισπανίας και πρόσθεσε στην πισίνα της περίπου 130.000 γυάλινα πλακίδια της ONIX. Δημιούργησε ένα οπτικό εφέ και ονόμασε το έργο του «Chromadynamica Pool»· το σύνολο των υάλινων πλακιδίων δημιουργεί μια έντονη αντίθεση με το κλασικού σχεδιασμού αρχιτεκτόνημα της Esther Santos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πλακιδια
Τοποθέτησε 130.000 γυάλινα πλακίδια σε μία πισίνα

'Αντλησε έμπνευση από την επιθυμία του να «δημιουργήσει ένα εφέ που δεν είχε προηγουμένως δει κανείς μέσα σε μια πισίνα: ένα σχέδιο κάτω από το νερό το οποίο εστιάζει στο φως.

Τα χρώματα από το διαθλασμένο φως βυθισμένα στις αντανακλάσεις του νερού». «Μου αρέσει η αντίθεση που δημιουργεί με την υπόλοιπη οικία, με τα απλά σχήματά της, όπως επίσης με τη θέα και το περιβάλλον», εξομολογήθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πισινα
Τα χρώματα από το διαθλασμένο φως βυθισμένα στις αντανακλάσεις του νερού

Ο Pantone επέλεξε προσεκτικά επτά διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις για τα πλακίδια και η πισίνα λειτουργεί ως χώρος για ένα υποβρύχιο πρισματικό σπιράλ χρωμάτων. Δείτε εικόνες

πισινα
Στην πισίνα μπήκαν επτά διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις
πισινα
Εφε ουράνιου τόξου!
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πισίνα Ουράνιο Τόξο πλακίδια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ