Κλαρίνα Μπουράνα: Έξω οι hipsters απ' τη Βουλή - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κλαρίνα Μπουράνα: Έξω οι hipsters απ' τη Βουλή

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, παρακολουθεί το Eλληνικό Kοινοβούλιο, σαν να πρόκειται για hype bar στο Μοναστηράκι με μουστακαλούδες τραβεστί μοντέλες του Γκοτιέ, να μιμούνται τον Γκεβάρα, και κάνει HIPSTEROCTOMY.

Κοιτάζοντας πόσες μουστακαλούδες μουσάτες υπάρχουν στη Βουλή, δεν καταλαβαίνω γιατί οι HIPSTERS επιμένουν να θεωρούν μοδάτη την τρίχα στη μούρη. Ποιοι είναι οι HIPSTERS? Έλα τώρα ρε φιλενάδα. Αυτά τα παρτσακλά, που φοράνε κάτι καρό παντελόνια του παππού – γιαγιά τους, ακομπανιαμέντο με το μυτερά λουστρίνια του, ανάγουν ανά δίμηνο μια νέα υποβαθμισμένη πλατεία και τα μπαράκια της σε hot spot, σνομπάρουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συζητάνε μεταξύ τους και ακούνε πράγματα που δεν τα ξέρει άνθρωπος, ντύνονται με παλιακό vintage χάριν άποψης και αφήνουν τρίχα στη μούρη γιατί τους κάνει κάτι μεταξύ Τσε Γκεβάρα και τραβεστί μοντέλας στα ντεφιλέ του Γκοτιέ. Και εκεί που πας στον μουσάτο μπας και βρεις άντρα, σου βγαίνει μετά η φτερού.

Πάρε αυτήν την εικόνα, πάρε και την εικόνα των αντρών της Βουλής και τι θα δεις; Τους σημερινούς HIPSTERS στα 60 τους. Μια ελιτίστικη παρέα τριχωτών στη μούρη, κρυφών μελανζέ, που επαίρονται για τον αντρισμό τους, ντυμένοι με παλιακή μόδα, να σνομπάρουν όλο τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά αυτούς που τους ψήφισαν, συζητώντας δηθενιές με γλώσσα που δεν τις καταλαβαίνει κανείς και δεν αφορούν σε κανένα πέρα από τους ίδιους. Και στα ντουζένια τους να λένε «θα σε γαμήσω». Εννοώντας λεσβιακά. Οπότε το ερώτημα είναι: Να βγούνε οι HIPSTERS απ' τη Βουλή ή να μπούνε οι HIPSTERS στη Βουλή;

Τες πα, να ξεκαθαρίσουμε τι μας συμβαίνει. Γιατί μία μετά τους μοδάτους Αγανακτισμένους, άλλη μία μετά τους διαλόγους gay σεξουαλικού περιεχομένου στη Βουλή, αρχίζω και μπερδεύομαι. Τελικά είναι ή δεν είναι ο μουστακαλής Μεϊμαράκης, ίνδαλμα των HIPSTERS; Mόνο ένας HIPSTER σε φάση μπάφου θα άκουγε με τέτοια απάθεια, έναν φασίστα, να απευθύνεται σε γυναίκα συνάδελφο του, λέγοντας της «πάλι πιωμένη είσαι;» ( ο Κασιδιάρης απέναντι στην κα Πιπιλή) και δε θα έπαιρνε θέση, όπως έκανε ο σεβαστός πρόεδρος της Βουλής. Το να πάρεις θέση στον κόσμο των HIPSTERS, είναι θανάσιμο αμάρτημα, εφ' όσον το τουπέ και η πόζα θέλουν μπλαζέ απάθεια. Πράγμα που στη βουλή είναι ο κανόνας.

Οι HIPSTERS, σαν κάθε νεανική ομάδα με βίτσιο γεροντολαγνείας και σε (και καλά) ρήξη με την παράδοση, θέλουν να δείξουν πως κάνουν τη διαφορά με τόση μανία που φυσικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην την κάνουν. Μα αυτό δεν έκαναν και οι βουλευτές με την ψηφοφορία για την ΠΡΩΚΤΟανακριτική επιτροπή και τις 4 κάλπες; Έκαναν τη βουλή club και δήλωσαν περίτρανα τη διαφωνία τους απέναντι στην κυρίαρχη ψυχαγωγία των μαζών διοργανώνοντας μια ψηφοφορία σόου, ανώτερη σε πιρουέτες και χαβαλέ από το κατάπτυστο Dancing with the Stars που ως προχώ που είναι το σιχαίνονται. Σου λένε, χαμηλές βαθμολογίες δε δίνει ο Λάτσιος; Εμείς έχουμε τον ΓΑΠ που έχει και μουστάκι άρα είναι HIPSTER.

Ως μια γνήσια χαρωπή φυλή ανόητων επιφανειακών ανθρώπων, ψήφιζαν για κάτι πολύ σημαντικό, χασκογελώντας για να υπερθεματίσουν στη ματαιότητά του, με casual διάθεση, σαν κοντράρισμα στα οικογενειακά μαζώματα που φάγανε ήπιανε όλες μαζί στο σπίτι της συννυφάδας (εκεί φοράγανε και βάτες). Στα πλαίσια μιας HIPSTERIKIS ή υπερυστερικιάς, κολεκτίβας ομοίων, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην καλοπληρωμένη αναρχία, επιλέγοντας τους ελεγκτές για ένα σκάνδαλο, ανάμεσα στους ίδιους τους υπεύθυνους του σκανδάλου (αφήνοντας απ' έξω τους ροκ σταρ του σκανδάλου). Kαι δε σκέφτηκαν καν να προσλάβουν ως σχολιάστρια του σόου την πλέον ιδανική, τη Δάφνη Μπόκοτα που γνωρίζει από Eurovision. Γιατί ως γνωστόν οι HIPSTERS έχουν κακή σχέση με δύο πράγματα: Το πλύσιμο (όχι το ξέπλυμα, με αυτό είναι εξοικειωμένοι) και το χιούμορ.

Παρ' όλα αυτά ως γνήσιοι λάτρες του cult και του Τζον Γουότερς, μετέδωσαν live την ιστορική στιγμή που η Άντζελα Γκερέκου έριξε ψήφο, αδίκησαν στα πλάνα της τηλεοπτικής μετάδοσης την Έλενα Ράπτη (θα την επανεκτιμήσουν όταν γίνει γριά σαν την Άντζελα) και βγήκαν μετά στο φουαγιέ για ένα τσιγάρο όπως κάνουμε όλοι μας μετά από ένα πήδημα, για λίγη χαλάρωση πριν το επόμενο πήδημα.

Κάποια χρόνια μετά, όταν θα επισημοποιηθεί η κατάλυση της κατάπτυστης στη σημερινή ελληνική της χρήση, έννοια της δημοκρατίας, όλοι τους, οι τότε βουλευτές δηλαδή και οι τότε HIPSTERS, θα λένε «δεν ήμουνα εκεί ή μιλούσε το LSD που είχα καταπιεί». Και εμείς σαν HIPSTER χώρα, θα μπορούμε υπερήφανοι να λέμε ότι κάναμε το δικό μας HIPSTER Woodstock (κι εκεί οι συμμετέχοντες δεν θυμούνται το τίποτα) δικαιολογώντας την αγκυλωτή παραλλαγή του σταυρού στην σημαία μας, ως μια αναγκαία, κομψά μεταμοντέρνα προσαρμογή στα κελεύσματα των καιρών. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα ντυθούμε ανάλογα. Το πάρτι εξ' άλλου μόλις άρχισε.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook στο www.facebook.com/tazthebuzz, στο twitter ως klarinabourana, κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb SIGAIKA PRODUCTIONS, για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ