Αθλιότητα, γραφειοκρατία, μιζέρια, μικρόνοια, καπηλεία, Ελλάδα* - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Αθλιότητα, γραφειοκρατία, μιζέρια, μικρόνοια, καπηλεία, Ελλάδα*

Οι συστατικές λέξεις του τίτλου αποδίδουν με σαφήνεια την κατάσταση που δημιουργήθηκε έξω από το δήμο Αιγάλεω όπου εκατοντάδες άνθρωποι συνωθούνταν επί ώρες προκειμένου να εξασφαλίσουν μια βεβαίωση ώστε να πάρουν το προνοιακό επίδομα αναπηρίας που δικαιούνται.

Η αθλιότητα συνίσταται στη λειτουργία αυτού του κράτους που στην εποχή των υπολογιστών, των ΚΕΠ κ.λπ. υποχρεώνει τους πολίτες να προσέρχονται σε υπηρεσίες για να παραλάβουν ένα απολύτως τυπικό πιστοποιητικό.

Η γραφειοκρατία συνίσταται στο ότι ακόμη και έτσι οι πολίτες προσπαθούν να τηρήσουν μια σειρά προτεραιότητας σε ένα τετράδιο, την οποία όμως δεν αποδέχεται η υπηρεσία.

Η μιζέρια συνίσταται στο γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2012 οι πολίτες λειτουργούν με όρους περασμένων δεκαετιών. Μαζεύονται από τις 9 το βράδυ και ξενυχτάνε στις ουρές για να εξασφαλίσουν κάτι το οποίο είναι αυτονόητο ότι θα παραλάβουν όποια ημέρα και αν πάνε.

Η μικρόνοια συνίσταται στο ότι ακόμη και όταν ένας υφυπουργός διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά οι βεβαιώσεις, αυτοί δεν φεύγουν από την ουρά γιατί λέει δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος.

Η καπηλεία συνίσταται στο ότι τα ΜΜΕ ουσιαστικά επιχαίρουν για την κατάσταση που τους δίνει θέματα, τους επιτρέπει να παριστάνουν τους εισαγγελείς και τους έκπληκτους. Ασκούν κριτική στον κρατικό μηχανισμό και σωστά, αθωώνουν όμως πάντα τους πολίτες, χαϊδεύουν αφτιά και εν τέλει λαϊκίζουν επικίνδυνα αμφισβητώντας τα πάντα.

Για παράδειγμα ενώ επί χρόνια φωνάζουν για τους υπεράριθμους υπαλλήλους, ζητάνε με την ίδια ευκολία δεκάδες ή και εκατοντάδες υπαλλήλους να βρίσκονται επί τόπου για να εξυπηρετούν τους πολίτες που αποφασίζουν να κινηθούν σε αγέλες. Με την ίδια ευκολία που θα κατακεραύνωναν τους πάντες γιατί δεν υπάρχουν εκχιονιστικά στη... Σαχάρα

Ελλάδα. Ολα αυτά δυστυχώς είναι η Ελλάδα.

*εναλλακτικός τίτλος: Γιατί δεν έχει εκχιονιστικά στη Σαχάρα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ