Πάντειο: Οταν οι πρυτάνεις γίνονται λαϊκιστές αγκιτάτορες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
 

Πάντειο: Οταν οι πρυτάνεις γίνονται λαϊκιστές αγκιτάτορες

Σε αυτή τη χώρα έχει χαθεί κάθε έννοια του μέτρου και της σοβαρότητας. Eνας νεαρός εκπαιδευόμενος ειδικός φρουρός, ο οποίος όπως προφανώς έφυγε από τη σχολή του φόρεσε το μπουφάν του πάνω από τη στολή του και πήγε να δει μια φίλη του φοιτήτρια. Το ραντεβού είχε δοθεί στη Βιβλιοθήκη του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

Οι φοιτητές που κατάλαβαν ότι πρόκειται για αστυνομικό διαμαρτυρήθηκαν. Εως εδώ μπορούμε να μιλήσουμε απλώς για μια υπερβολή, λόγω και των πρόσφατων γεγονότων που έχουν συμβεί.

Από εδώ και πέρα όμως αρχίζει ο παραλογισμός και η παράνοια.

Αντί, λοιπόν, να του υποδείξουν να απομακρυνθεί και να τελειώσει εκεί το ζήτημα ξεκίνησε μια απίστευτη ιστορία.

Ο πρύτανης του ιδρύματος δηλώνει ότι «οι φοιτητές έδειξαν παροιμιώδη αυτοσυγκράτηση» και ότι «λειτούργησε για μια ακόμη φορά η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των εκπροσώπων του Ιδρύματος».

Πρόκειται για μια δήλωση που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ατυχής. Και απλώς αποδεικνύει πως ένας πρύτανης για να έχει ήσυχο το κεφάλι του μετατρέπεται σε συνδικαλιστή φοιτητικής παράταξης, χαϊδεύοντας αφτιά αντί να βοηθά στην επικράτηση της κοινής λογικής.

Από εκεί και πέρα, το Πανεπιστήμιο υπέβαλλε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία, ο νεαρός εκπαιδευόμενος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο ίδιος θα προσαχθεί και στο Αυτόφωρο.

Με ποιά κατηγορία άραγε; Οτι κατέλυσε το Πανεπιστημιακό Ασυλο; Οτι προσέβαλε τα χρηστά ήθη της πανεπιστημιακής κοινότητας; Οτι μπήκε στην Απαγορευμένη Πόλη; Οτι πήγε να ξεκινήσει την επανάσταση για την κατάλυση του Κράτους;

Οποιος έχει μια σοβαρή απάντηση που να αντέχει στο διάλογο, δεκτή...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ