ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν τις εκλογικές λίστες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν τις εκλογικές λίστες

Κατηγορούνται, ευλόγως, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τις πελατειακές σχέσεις των βουλευτών τους με το εκλογικό σώμα. Στις πελατειακές σχέσεις οφείλονται οι ατελείωτοι διορισμοί, που έχουν κυριολεκτικά σακατέψει τη δημόσια διοίκηση. Οι πολιτικοί διορίζουν και οι πολίτες τους ψηφίζουν. Η πελατειακή σχέση είναι τόσο δυνατή, που συχνά διατηρείται από γενιά σε γενιά.

Στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με λίστα, οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευκαιρία να σπάσουν την άθλια αυτή εξάρτηση. Να παραβλέψουν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών με σταυρό (το εργαλείο των πελατειακών σχέσεων) και να αξιολογήσουν αυστηρά τους υποψηφίους βουλευτές. Να απαλλάξουν την επόμενη Βουλή από γραφικούς και άχρηστους βουλευτές.

Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τις αντιρρήσεις των κομματικών βαρώνων. Αντιλαμβάνομαι ότι θα προβληθεί το αστείο επιχείρημα πως έτσι αγνοείται η θέληση του λαού όπως εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τεράστιο δώρο στις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας εκλογές με λίστα. Τους έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίσουν ένα τελείως νέο πρόσωπο, με καινούργιους αξιόπιστους ανθρώπους. Με ανθρώπους ικανούς να ασκήσουν διοίκηση. Καινούργια ΝΔ, καινούργιο ΠΑΣΟΚ. Την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη που μέχρι χθες θεωρούσαν άπιαστη.

*Το κείμενο του Στέφανου Μάνου δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Δημοκρατία ΠΑΣΟΚ εκλογές 2015
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ