Η σημαντικότερη Δίκη του ελληνικού ποδοσφαίρου - iefimerida.gr
ΣΠΟΡ 

Η σημαντικότερη Δίκη του ελληνικού ποδοσφαίρου

Καλοκαίρι του 2011. Αγωνιστικά, όλοι αθλητικοί συντάκτες γνωρίζουν ότι θα περάσει ήρεμα. Θα απασχολήσουν τα μεταγραφικά και μόνο αφού μεγάλη διοργάνωση εθνικών ομάδων στις «μονές» χρονιές δεν υπάρχει. Στις συζητήσεις κυριαρχούσαν τα σχέδια μάλιστα για το επόμενο καλοκαίρι και κατά πόσο θα κατάφερνε η Ελλάδα να προκριθει στο EURO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ξαφνικά, η ηρεμία αφήνει τη θέση της στην καταιγίδα. Μέσα Ιουνίου και από την απόλυτη αδράνεια, οι ρυθμοί πιάνουν κόκκινο. Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έρχεται να ταράξει τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν γύρω στις 17:00 το απόγευμα όταν βγήκε η είδηση. Την αρχική ταραχή και έκπληξη ακολούθησαν με μορφή χιονοστιβάδας οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας ανάμεσα σε μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου μας. Ορισμένες ατάκες, ιστορικές.

Εκτοτε πέρασαν σχεδόν 4 χρόνια. Η ελληνική δικαιοσύνη χρειάστηκε 47 μήνες για να αποφασίσει ποιοι θα προταθούν για δίκη και ποιοι για απαλλαγή απ' όλες τις κατηγορίες. Σε όλο αυτό το διάστημα, τα πρωταθλήματα της Ελλάδας συνεχίζονταν κανονικά και σταδιακά το ενδιαφέρον για το περίφημο «Κοριόπολις» ατόνησε. Στην Ιταλία, παραμονές του καλοκαιριού του 2006, ξέσπασε το «Καλτσιόπολις» και σε χρόνο dt βρέθηκαν οι ένοχοι και περιθωριοποιήθηκαν από την ποδοσφαιρική κοινωνία. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο για πολλούς από αυτούς τους 93 που ο αντιεισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Πούλιος προτείνει να δικαστούν.

Τέθηκαν στο ποδοσφαιρικό περιθώριο σχεδόν αμέσως όμως η ώρα για τη Δίκη έφτασε, έστω και αργοπορημένα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή θα ξεκινήσει στο τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016. Ας είναι. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν δεν θα είναι τίποτα αν τελικά αποδειχθεί ότι όντως οι φερόμενοι ως κατηγορούμενοι διέπραξαν εγκλήματα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004. Όχι γιατί δεν θα ξανασυμβεί το παραμικρό αλλά επειδή έστω και με καθυστέρηση οι μηχανισμοί αντέδρασαν. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη. Αυτή και μόνο θα κρίνει ποιος ήταν ένοχος για την τριετία 2008-2011 και ποιος όχι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ