Ας διώξουμε τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα - iefimerida.gr
ΣΠΟΡ 

Ας διώξουμε τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα

Κάποτε ο Ακης Ζήκος είχε δηλώσει στις κάμερες ότι «οι διαιτητές μπαίνουν χεσμένοι για να σφυρίξουν στο "Γ.Καραϊσκάκης"». Λίγα χρόνια μετά και σε μια σεζόν όπου ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση, παρατηρούμε ότι την ίδια...πάθηση παρουσιάζουν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου, αυτοί που θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό.

Για να ρίξεις μια ομάδα από την αυτοκρατορία της χρειάζεται ένας συνδυασμός. Πολύ καλή παρουσία δική σου στο μαραθώνιο ενός πρωταθλήματος και εκμετάλλευση στον απόλυτο βαθμό των λαθών του αντιπάλου. Ούτε ο ΠΑΟΚ αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις τελευταίες 45 μέρες, την πολύ κακή απόδοση του Ολυμπιακού και μάλιστα σε μεγάλη χρονική διάρκεια, κάτι στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Τα αίτια των μη αναμενόμενων καλών εμφανίσεων του Ολυμπιακού δεν είναι όμως το θέμα των ημερών. Αυτό που καίει και δημιουργεί εντύπωση είναι πως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν μείνει στο «θέλω» και δυσκολεύονται στη μετάβαση για το «μπορώ». Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ζαλίστηκε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο μα περισσότερο φάνηκε να ζαλίζεται μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι έδιιναν στον Δικέφαλο του βορρά τη δυνατότητα να ξεφύγει στο +7 και να βάλει σε βάθος ενός μήνα, τέλος στα όποια όνειρα για πρωτάθλημα. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να κάνει τα αυτονόητα για μια ομάδα που πραγματοποιεί πρωταθλητισμό, εκτός από το προβάδισμα των βαθμών θα είχε δημιουργήσει τόσο βαρύ κλίμα στο λιμάνι που η εσωστρέφεια θα κατέστρεφε κάθε πιθανή αντίδραση των παικτών του Μίτσελ. Ο ΠΑΟΚ τώρα όχι μόνο έχασε ένα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία αλλά νιώθει το παιχνίδι της ψυχολογίας να έχει γυρίσει μπούμερανγκ, νιώθοντας τον Ολυμπιακό μεγαθήριο έτοιμο να τον κατασπαράξει πιάνοντάς τον από τον σβέρκο. Κάτι που φυσικά στα ήρεμα μάτια ενός ουδέτερου δεν ισχύει αλλά γι'αυτόν που το ζει από μέσα δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.

Στον Παναθηναϊκό έχουν πετάξει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Έτυχε τα παιχνίδια του τριφυλλιού να διεξάγονται χρονικά τελευταία. Μετά από αυτά των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Στην Τρίπολη οι πράσινοι αντί να κυνηγήσουν τη νίκη με την οποία θα φώναζαν «παρών» στη μάχη του τίτλου, περιορίστηκαν στο να μη χάσουν και το βαθμό ενώ στην Ξάνθη και ενώ γνώριζαν ότι ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί, έχασαν πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αν βρεθεί ομάδα που θα πει ότι φοβάται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό πριν ξεκινήσει το ματς...μα τι λέω, δεν υπάρχει περίπτωση.

Το έχουν επιτρέψει και οι δύο με την εικόνα τους όταν η μπάλα καίει. Το θετικό και για τους δύο είναι πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην πείθει. Δείχνει έτοιμος για την επόμενη γκέλα. Όμως όπως πολύ σωστά σημειώνουν παίκτες και παράγοντες των τριών ομάδων, από εδώ και πέρα πρέπει να κοιτάει ο καθένας το δικό του πρόγραμμα. Ανέκαθεν πάντως σε τέτοιες καταστάσεις, το προβάδισμα το έχει η ομάδα που έχει τα πρωταθλήματα στην κατοχή της. Όσο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν «σκοτώνουν» τις ελπίδες της ομάδας του Μίτσελ, θα περάσουν στο επόμενο βήμα. Να διώξουμε τον Ολυμπιακό από το πρωτάθλημα και μαζί το άγχος ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι πάντα εδώ...

Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακός ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ