KLARINA BOURANA: Tα ΜΜΕ είναι η νέα θρησκεία -Η Ιερά Εξέταση και το απόλυτο όπιο του λαού - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

KLARINA BOURANA: Tα ΜΜΕ είναι η νέα θρησκεία -Η Ιερά Εξέταση και το απόλυτο όπιο του λαού

Ο ΤΑΖ παρατηρεί υπνωτισμένος την επιλεκτική διαμόρφωση των σημαντικών θεμάτων της επικαιρότητας. Και έναν ολόκληρο πλανήτη να νομίζει ότι ενημερώνεται.Δεν έχω τίποτα με το Μουντιάλ. Να στο χοντρύνω λίγο μπας και με βρίσεις, δεν έχω τίποτα ούτε με τη Eurovision ούτε με τα Καλλιστεία αν και δεν γνωρίζω ακόμα αν γίνονται γιατί τελευταία φορά βγήκαν κάτι στραβοκάνες για Σταρ Ελλάς μετά σταμάτησε να τα παρουσιάζει και η Μενεγάκη και βαρέθηκα. Ούτε με τα talent show έχω θέμα γιατί μου θυμίζουν κάτι άθλιους θιάσους σε περιοδεία που ερχόντουσαν στο Δήλεσι και έπαιζαν σε ένα ετοιμόρροπο θερινό, κι όπως να το κάνεις, οι παιδικές αναμνήσεις είναι πολύτιμες.

Έχω όμως ένα μεγάλο, τεράστιο πρόβλημα, όταν αυτά τα παραπάνω που ανέφερα, αποτελούν το πρώτο θέμα των ειδήσεων και των site. Σαν εκείνη τη μέρα να λύθηκαν μαγικά όλα τα υπόλοιπα προβλήματα μας. Η ανεργία, το μνημόνιο, η φτώχια. Βγαίνει η από τέτοια στις ειδήσεις με το μαλλί κρεπαρισμένο από μια κομμώτρια ανασφάλιστη που παίρνει τρεις κι εξήντα για να κάνει τη γριά να φαίνεται όμορφη και χαμογελάει. Τι χαμογελάς μωρή; Δημοσιογράφος είσαι όχι ο Σεφερλής. Κι όταν αποφάσισες να γίνεις δημοσιογράφος υποτίθεται πως θα αποκάλυπτες και θα σχολίαζες την καθημερινότητα. Όχι πως θα σε έπιανε ρεύση επειδή είδες Μουντιάλ με ημίγυμνα τεκνά.

Σήμερα ήταν σαν να μην υπήρχε καμία άλλη είδηση πέρα από το Μουντιάλ. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα πουθενά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον πλανήτη. Κι αν υπήρχαν, σαν είδηση εννοώ, υπήρχαν τρίτες, τέταρτες, πέμπτες μετά από μισή ώρα Μουντιάλ, οπότε ούτε έμπαινες στον κόπο να τις προσέξεις. Το ίδιο όποτε έχουμε Eurovision, φινάλε talent show ή το ερώτημα αν θα αξιοποιηθούν περισσότερο στο Mega ο Πετρετζίκης και η Ζέτα.

Δεν είμαι κλασσικός συνωμοσιολόγος (αν και έχω μια τάση) όμως αυτό αποκλείεται πλέον να είναι τυχαίο. Είναι ξεκάθαρη χειραγώγηση και αποπροσανατολισμός του κόσμου που δεν έχει τα εφόδια να τσεκάρει, να διασταυρώσει, να ψάξει παρακάτω. Ακόμα και μια καθαρά πολιτική εκπομπή, η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη θεώρησε φλέγον ζήτημα το τι μυστήριο συμβαίνει στο «Κάτω Παρτάλι» με καλεσμένους όλους τους συντελεστές του.

Κι ο κόσμος κάθεται και παρακολουθεί δωρεάν θέαμα. Χωρίς καν να υποπτεύεται ότι σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δεν είναι δωρεάν. Τίποτα δε γίνεται χωρίς κέρδος. Η απάτη είναι ότι σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν πληρώνεις. Όμως πληρώνεις. Τη βιολογική μετάλλαξη του εγκεφάλου σου. Τη μετατροπή σου σε ένα «ελεύθερης βούλησης» ζόμπι που στηρίζεις αυτά για τα οποία σε παραπλανούν, τα κανάλια, τα ΜΜΕ, οι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι. Ότι και καλά σε βοηθούν να πολεμήσεις για να βελτιωθεί η ζωή σου. Δεν τους συμφέρει να βελτιωθεί η ζωή σου, τόσο απλά. Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, μαθηματικά θα χειροτερέψει η δική τους. Είναι ο ίδιος λόγος που το αφεντικό σου δε σου δώσει ποτέ αύξηση εφ' όσον κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με το ότι πρέπει να ακυρώσει την αγορά ενός τρίτου κότερου.

Το τυράκι στην παγίδα είναι ξεκάθαρο. Η ελεύθερη και δωρεάν ψυχαγωγία και ενημέρωση σου. Που δεν είναι ούτε ελεύθερη ούτε δωρεάν. Είναι απόλυτα καθοδηγούμενη με συγκεκριμένα συμφέροντα και στόχο τη μετατροπή σου σε ένα απόλυτα άβουλο ον. Όπως το «πίστευε και μη ερεύνα» της εκκλησίας. Γιατί κάπως έτσι λειτουργούν τα κανάλια, πέρα από τους επιφανειακούς τους ανταγωνισμούς. Σας Οικουμενικές Σύνοδοι που αποφασίζουν ποια είναι τα αποδεκτά δόγματα και τι αποτελεί αίρεση στον μιντιακό νεοχριστιανισμό. Σύμφωνα με τις κυβερνήσεις που πρέπει να ανέβουν ή να μην ανέβουν, τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν αλλά να μην καταλάβεις τι ακριβώς σημαίνουν ώστε να τις αντιμετωπίσεις με απάθεια.
Και τη δημιουργία μιας νέας Ιεράς Εξέτασης, με σένα να απολαμβάνεις το ζαλιστικό θέαμα της πυράς με τον φλεγόμενο «μάγο» μέσα του. Ακόμα κι αν πρόκειται αν και ποτέ ξυπνήσεις, μέσα σε αυτήν την πυρά να βρεθείς εσύ ο ίδιος. Ως τότε ενημερώσου με το συγκλονιστικό νέο ότι βρέθηκε κροκόδειλος στην Κρήτη. Να έχεις και κάτι σοβαρό να συζητάς με την παρέα σου.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο στο www.facebook.com/tazthebuzz στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ