KLARINA BOURANA: Πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος με τόση δυστυχία γύρω σου; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

KLARINA BOURANA: Πώς μπορείς να είσαι ευτυχισμένος με τόση δυστυχία γύρω σου;

Ο ΤΑΖ μαθαίνει να γλείφει τις πληγές του αλλιώς. Γαβγίζοντας σε όποιον τολμήσει να προκαλέσει πληγές σε κάποιον άλλο.

Ο ψυχοθεραπευτής μου έχει διαγνώσει κι εμένα και τη μάνα μου ως καταθλιπτικούς. Μάλλον φταίει ότι μια μέρα του είπα ότι η κυρά Σοφία με πήρε κλαίγοντας στο τηλέφωνο από το Mετρό της Ομόνοιας επειδή ένα πρεζάκι έβγαζε αφρούς από το στόμα του στα σκαλιά του σταθμού, όλοι περνάγανε χαρωποί με τα ψώνια τους από το Attica Center και ο σεκιούριτι απλώς τον κλώτσαγε για να δει αν είναι ζωντανός.

Περνάω δύσκολες στιγμές. Και η μάνα μου. Και η γειτόνισσα που κάθε βράδυ ο άντρας της επειδή είναι άνεργος της της λέει "άντε γαμήσου άχρηστη καριόλα" και το χαιρόμαστε όλοι στη γειτονιά σαν ένα ακόμα σίριαλ με παθιασμένο έγκλημα.

Περπατάω στους δρόμους της Αθήνας και βλέπω ανθρώπους να κοιμούνται μέσα σε χαρτοσακούλες. Γυναίκες έξω από το σούπερ μάρκετ που βγαίνω με σακούλες γεμάτες περιττά ντελικατέσεν να ζητιανεύουν με ένα χαρτόνι πάνω τους που γράφει "πεινάω". Την ώρα που εγώ βιάζομαι να βάλω πάνω τα 17 αφρόλουτρα, ενυδατικές, τζελ μαλλιών, μάσκες προσώπου, μαλακτικές πατούσας και λευκαντικές πρωκτού.

Ανοίγω την τηλεόραση τρώγοντας μακαρονάδα και απολαμβάνω σαν ψυχαγωγία την χιλιοστή αυτοκτονία ανέργου και τη δολοφονία παιδιού από άλλο παιδί που ζήλεψε το ακριβό κινητό του.

Παντού γύρω μου μια αρρώστια. Μολυσματική και μεταδιδόμενη. Η αρρώστια της απάθειας. Λες και δεν ζούμε όλοι στην ίδια γη. Κι ότι βαφτίσαμε το μικροαστικό μας διαράκι της φυματικής μας ευδαιμονίας,
Ηλύσια Πεδία. Στα Ιλίσια.

Καμία επανάσταση, καμία αλλαγή δεν πρόκειται να συμβεί όσο σαν κτήνη εξοικειωνόμαστε με την απάθεια. Και δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος από τις ψυχοπουτάνες, αυτό σου επιβάλλουν για να αισθάνεσαι καλά. Την απάθεια. Την εξαφάνιση της οργής σου, της θλίψης σου απέναντι στην απαξίωση της ανθρώπινης φύσης δίπλα σου.

Ξέρεις κάτι φίλε; Όχι δεν θέλω να είμαι και δεν είμαι ευτυχισμένος όσο δεν είναι ο διπλανός μου. Και η κατάθλιψη μου παράσημο μου ψυχοπουτάνα γιατρέ. Γιατί εγώ έχω κάτι που εσύ ποτέ σου δεν θα το έχεις, τουλάχιστον πριν σου σκάσει 100φραγκο ο θεραπευμένος ασθενής σου. Ευγνωμοσύνη έχω. Γι αυτά που έχω και δεν τα έχουν οι άλλοι. Και μια μεγάλη υποχρέωση. Να κάνω ότι μπορώ για να τα αποκτήσουν κι εκείνοι. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά ελπίζω να μη φανώ δειλός.

*Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στo www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ