Οταν μας δουλεύουν... εκ παραδρομής - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οταν μας δουλεύουν... εκ παραδρομής

Κι ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μας διαβεβαίωνε ότι είμαστε «πανέτοιμοι» ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup αφοί μέχρι και το Εθνικό Τυπογραφείο κρατήσαμε Κυριακάτικα ανοιχτό για να δημοσιευθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ξαφνικά η Τρόικα αποφάσισε να θέσει ένα ακόμα αίτημα. Με ένα απλό e-mail που στάλθηκε στο υπουργείο Οικονομικών , ζητήθηκαν 22.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2013, επιπλέον των 27.000 που θα μπουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Ακολούθησε ένας μικρός χαμός, συσκέψεις κορυφαίων παραγόντων και διαρροές ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται το αίτημα, για να υπάρξει λίγο αργότερα μια διευκρίνιση ότι το e-mail στάλθηκε... εκ παραδρομής.

Προσωπικά, δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τόσο συγκεκριμένη απαίτηση μπορεί να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών από τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον εκ παραδρομής. Δηλαδή... κατά λάθος! Ειδικά αν θυμηθούμε ότι τον περασμένο Αύγουστο έφτανε στην Αθήνα ένα άλλο e-mail για αλλαγές στα εργασιακά που οι απαιτήσεις του αρχικά διαψεύδονταν μετά βδελυγμίας αλλά στο τέλος βρέθηκαν μέσα στο Μνημόνιο-3 που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, ότι το αίτημα για επιπλέον απολύσεις κατατέθηκε και αποσύρθηκε μέσα σε λίγες ώρες για να ξαναέρθει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον με την πρώτη αφορμή. Όπως είναι επίσης προφανές ότι ούτε με την υπερψήφιση του τρίτου Μνημονίου ,τελειώσαμε με τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους ή για πολύ πολύ αφελείς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ