Ε, όχι και να υποδεχθούμε με τριαντάφυλλα την κυρία Μέρκελ... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ε, όχι και να υποδεχθούμε με τριαντάφυλλα την κυρία Μέρκελ...

Διαβάζω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανόηση τις αναλύσεις ειδικών που «απορούν» γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θεωρεί την Ανγκελα Μέρκελ μισητό πρόσωπο. «Όσοι δεν την θέλουν στην Ελλάδα τότε να μην της ζητάνε δανεικά» είναι το κυριότερο- και όχι παράλογο – επιχείρημα που κυρίως ακούγεται από την πλευρά τους. Λένε κι άλλα που δεν μπορεί να πει κάποιος ότι στερούνται βάσης : «Η Μέρκελ φταίει που δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις; Που υπερτιμολογούσαμε δημόσια έργα; Που ζούσαμε, ως λαός, πάνω από τις δυνατότητες μας, με έναν ασταμάτητο δανεισμό ο οποίος πήγαινε κυρίως στην κατανάλωση και όχι στις επενδύσεις;». Και η κατακλείδα των επιχειρημάτων της «ορθολογικής» σκέψης ορισμένων: «Στο κάτω κάτω η Μέρκελ είναι καγκελάριος της Γερμανίας και τα συμφέροντα της χώρας της οφείλει να υπερασπίζεται».

Άραγε λοιπόν, τόσο άδικο έχει αυτός ο λαός που αποστρέφεται την κυρία αυτή και θεωρεί ότι η συμπεριφορά της απέναντι στη χώρα μας είναι και απαξιωτική αλλά και αναποτελεσματική ως προς τον υποτιθέμενο στόχο της επαναφοράς μας στο δρόμο της ανάπτυξης;

Η BILD είχε το θράσος να γράψει ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να περιμένουν την Μέρκελ και τους υπουργούς της με... Γερμανικές σημαίες. Γιατί ακριβώς δεν μας λέει όμως η εφημερίδα που έχει αναγάγει τον ανθελληνισμό σε επιστήμη;

Μήπως επειδή η κυρία Μέρκελ, μέχρι πριν από λίγο καιρό μας έλεγε ότι «η Ελλάδα πρέπει να κάνει το μάθημα της» και ότι η η ύφεση είναι...καλό πράγμα γιατί περιορίζει τα ελλείμματα; Μήπως επειδή ο κολλητός της ο κύριος Σόιμπλε μαζί με τον άλλο υβριστή της χώρας μας κύριο Ρέσλερ συναγωνίζονται τα δύο τελευταία χρόνια σε ανθελληνικές κραυγές, ειρωνείες και προσβολές; Τι να πρωτοθυμηθώ; Το «δώστε κυριαρχία για να τα πούμε» με το οποίο μας εκβίασε ανοικτά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ή το «δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή» του αντικαγκελάριου. Το «αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί σε αυτό που ζητάμε τέλος οι πληρωμές» 'η το «η χώρα μας είναι υπεύθυνη και για την κρίση στην Ισπανία»;

Για να μην αναφερθώ στις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες απειλές ότι θα μας πετάξουν εκτός ευρωζώνης τις οποίες σταμάτησαν μόνο όταν ο Αντώνης Σαμαράς τους είπε ότι «δεν μπορείτε να ζητάτε να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να λέτε στους υποψήφιους επενδυτές ότι κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους».

Ναι, τα δυόμιση τελευταία χρόνια δεν κάναμε όλα αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί. Ασφαλώς κι έχουμε τις ευθύνες μας που δεν έγιναν διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Όμως , στο ίδιο διάστημα, η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει γονατίσει από περικοπές και φόρους, που ζητά η Τρόικα, χωρίς κανέναν απολύτως θετικό αποτέλεσμα για την Ελληνική οικονομία.

Σπάσαμε κάθε ρεκόρ ανεργίας, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, τα νοσοκομεία μας έμειναν χωρίς φάρμακα, τα σχολεία χωρίς δασκάλους. Τα συσσίτια αυξάνονται και πληθύνονται και η ανθρωπιστική κρίση εξαπλώνεται καθημερινά.

Ας μην περιμένει λοιπόν η κυρία Μέρκελ και κάποιοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» συμπατριώτες μας να την υποδεχθούμε με βάγια και τριαντάφυλλα. Ας αποδείξει πρώτα εμπράκτως ότι πέρα από την καρδιά της που... ματώνει για τους Ελληνες συνταξιούχους, είναι αποφασισμένη να βάλει κι εκείνη πλάτη ώστε η χώρα μας να βγει από το τέλμα της ύφεσης. Κι εμείς φυσικά, ας κάνουμε αυτό που μας αναλογεί όχι όμως με μόνιμο υποζύγιο μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά με δίκαιη κατανομή των θυσιών και σε εκείνους που αντέχουν και οι οποίοι ως τώρα σφυρίζουν αδιάφορα με την ανοχή του κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ υποδοχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ